PROVOCARI, DIFICULTATI SI DIRECTII VIITOARE IN PROFESIA DE ASISTENT MEDICAL

CONFERINTA

„PROVOCARI, DIFICULTATI SI DIRECTII VIITOARE IN PROFESIA DE ASISTENT MEDICAL”

28-29 OCTOMBRIE 2011

RIN GRAND HOTEL

O. A. M. G. M. A. M. R. – filiala Municipiului București organizează a-III- a Conferință Anuală cu participare internațională – “Provocări, dificultăți și direcții viitoare în profesia de asistent medical ”.
Manifestarea profesional – știintifică se desfășoara în perioada 28 – 29 octombrie 2011, la Rin Grand Hotel (str. Vitan – Bârzesti, nr.7 D) şi este creditată în Programul Național de Educație Medicală Continuă.
Arhitectura evenimentului este gândită astfel încât cei aproximativ 800 de participanți să descopere noi valențe ale profesiei de asistent medical.
Tematica propusă spre dezbatere, în plenul conferinței sau pe ateliere de lucru, va aborda  subiecte de actualitate: îngrijirile medicale centrate pe pacient – calitatea îngrijirilor de sănătate; practica independentă pentru asistenții medicali generaliști și moașe; medicina bazată pe dovezi – cercetarea, un deziderat pentru asistenții medicali; rețelele private de sănătate – alternative la sistemul sanitar de stat; motivarea profesională și financiară a profesioniștilor; educația pentru sănătate – rolul asistentului medical în profilaxie; medicina primară – statutul asistentului medical din cabinetele medicale individuale; creșterea competitivității profesionale a asistenților medicali și moașelor prin educație medicală continuă; etică și deontologie în profesia de asistent medical și moașă; răspunderea profesională; comunicarea în echipa medicală și comunicarea cu pacientul; protocoale, ghiduri, proceduri – instrumente de creștere a calității îngrijirilor medicale; prevenție și profilaxie în bolile metabolice; alergiile – consiliere și profilaxie; stresul în profesia de asistent medical; bolile oncologice – rolul asistentului medical și al moașei în profilaxie; medicina de urgență – actualități în managementul traumei; managementul calității îngrijirilor de sănătate; consumul de droguri – impact național asupra sistemului de sănătate; contracepție; prevenirea și tratarea cancerului de sân și de col uterin; pediatrie si neonatologie.
Ediţia 2010 a Conferinței Anuale a O.A.M.G.M.A.M.R.- filiala Municipiului București cu tema “Profesia de asistent medical și moașă în România la început de secol XXI” a avut un impact pozitiv asupra  celor 400 de participanți, asistenți medicali din București și din țară.
În 2011, numărul participanţilor s-a dublat, ceea ce demonstrează un interes profesional activ pentru acest  tip de eveniment interdisciplinar, în cadrul căruia  se diseminează informaţii medicale de ultimă oră.
Alături de reprezentanţi ai autorităţilor statului, preşedinţi de O.N.G.-uri, medici, psihologi și farmaciști, la conferință au confirmat participarea Dr. John DeFrain, University of Nebraska-Lincoln, U.S.A. și Dr. Carol Pellowe, Senior Lecturer Infection Control, Department of Specialist Care Florence Nightingale School of Nursing & Midwifery.
Evenimentul este promovat online pe site-ul organizatiei și pe eAsistent.ro, revista de informare profesională a asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali, membrii O.A.M.G.M.A.M.R.- filiala Municipiului București.

Persoană de contact: Luminița Pînzariu
Funcția: Șef Departament Comunicare și Relații Internaționale
Telefon: 0757 57 47 06 E-mail: luminita.pinzariu@oammrbuc.ro
Site:  www.oammrbuc.rowww.easistent.ro

Share This Post