Istoria Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti

Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti este o clinica universitara cu o activitate stiintifica sustinuta, care reprezinta un reper pentru bucuresteni.

Istoria sa dateaza din anul 1978. Atunci avea loc deschiderea Spitalului Clinic al Municipiului Bucuresti (SCMB). La inaugurare, spitalul cuprindea următoarele specialități: Medicină Internă, Chirurgie, Neurologie, Oftalmologie, Obstetrică-Ginecologie, Ortopedie, A.T.I., Laborator analize, Laborator Anatomie Patologică, Radiologie, Explorări funcționale.

Anul 1994 avea sa aduca inceperea lucrarilor de consolidare a spitalului, iar, din 2000, acesta a devenit Spitalul Universitar de Urgenta, ceea ce a determinat modificari in structura organizatorica si functionala.

Ultimii trei ani sunt si cei cu cele mai multe transformari: din luna noiembrie 2010, spitalul este acreditat ISO 9001, iar in anul 2011, Spitalul Universitar de Urgență a fost încadrat ca Spital Regional de Urgență de categoria 1 – nivelul de competență foarte înalt. Tot atunci s-au finalizat lucrările celei mai moderne Unitati de Primiri Urgente din tara, aceasta avand in componenta Serviciul Mobil de Urgenta, Resuscitare si Descarcerare. Din anul 2013, avea sa fie redeschis blocul alimentar ultramodern al spitalului.

Un audit extern facut de o firma independenta de spital il pozitioneaza pe primul loc in topul increderii, cu aproape 80 % incredere a populatiei din Bucuresti, la mult peste locul doi, care este undeva la 40%.

Spitalul Universitar de Urgență București este un spital de mari dimensiuni. În spital se pot trata un mare numar de afecțiuni, spitalul acoperind întreaga paletă de specialități medicale cum ar fi: medicină internă, cardiologie, gastroenterologie, neurologie, neurochirurgie, chirurgie generală, ortopedie, ginecologie, chirurgie cardio-vasculară etc.

În cadrul spitalului beneficiază de asistență medicală anual un numar de 300.000 de pacienți din care aproximativ 70.000 sunt internați.


Share This Post