Publicatii medicale

1. Ghidul microbilor – cum sa ne ferim de virusuri, ciuperci, bacteria si paraziti de dr Bonnie Henry, editura Litera

Reputat epidemiolog, dr Bonnie Henry se ocupa indeosebi de prevenirea si monitorizarea epidemiilor din intreaga lume, ocupand, printer altele, functia de director al sectiei de urgente de sanatate publica din cadrul Centrului de Prevenire si Control al Bolilor din British Columbia.

A publicat articole in numeroase publicatii de specialitate si este adesea invitata in emisiuni TV ca expert in epidemiologie.

Autoarea ne poarta intr-un periplu pe holurile companiei Microbii S.A., o corporatie globala care se extinde si se dezvolta de milioane de ani, cu scopul de a stapani lumea. De la virusuri la bacterii, de la paraziti la ciuperci, dr Bonnie Henry ne dezvaluie cele mai des intalnite mituri si credinte gresite cu privire la microbii daunatori, dar si la cei benefici pentru sanatate.

Prin prisma istoriei afectiunilor provocate de microbi transmisibili pe calea aerului, a apei sau prin intermediul alimentatiei, precum si a informatiilor de ultima ora din domeniul medical, ghidul de fata ofera o perspective cuprinzatoare si bine documentata asupra evolutiei celor mai frecvente boli si a metodelor de prevenire a acestora.

In mod paradoxal, intr-o lume in care suntem bombardati zi de zi cu informatii medicale de tot soiul si agresati de campanile publicitare ale companiilor farmaceutice care promit leacuri-minune pentru orice suferinta, a devenit din ce in ce mai greu sa intelegem de ce ne imbolnavim si care sunt cauzele infectiilor suparatoare de care, uneori, scapam atat de greu.

2. Inteligenta intuitiva de Vanessa Mielczareck, editura Curtea Veche

Presentiment, al șaselea simț, voce interioară, indiferent cum i-ați spune intuiției dumneavoastră, vă folosiți de ea chiar fără să știți. Să găsiți sensul unei probleme, să știți că un eveniment urmează să se întâmple, să percepeți adevărata față a unei persoane, să luați decizia corectă… toate acestea denotă calități ale intuiției.

În cartea de față, Vanessa Mielczareck vă propune un parcurs inițiatic realizat prin intermediul unor serii de analize, exemple, exerciții practice și chestionare.

Ea vă însoțește, pas cu pas, către reunificarea spiritului dumneavoastră logic, structurat, cu spiritul intuitiv.

O întrebare fundamentală de la care a pornit cartea de față: cum să vă găsiți propriile răspunsuri? Autoarea vă conduce spre descoperirea rolului fundamental pe care îl are intuiția și vă arată cum să o amplificați pentru a vă fi de folos în fiecare zi. Astfel, veți învăța să identificați și să faceți schimbările necesare în viața.

Share This Post