29 septembrie – Ziua Mondială a Inimii 2014

Ziua Mondială a Inimii este un eveniment marcat, în fiecare an, pe 29 septembrie, de către membrii și partenerii Federației Mondiale a Inimii.

Scopul este acela de a informa și sensibiliza opinia publică că, cel puțin 80% dintre decesele premature cauzate de bolile cardio-vasculare pot fi evitate, dacă cei patru mari factori de risc – fumatul, alimentația nesănătoasă, sedentarismul și abuzul de alcool – sunt ținuți sub control.

În fiecare an, Ziua Mondială a Inimii are o tematică specială care reflectă diverse subiecte cheie legate de sănătatea inimii.

Pentru anul 2014, tema Zilei Mondiale a Inimii este crearea unui mediu de viață, lucru și joacă sănătos pentru inimă.

Locurile unde trăim, muncim și ne jucăm ar trebui să fie spații sigure din punctul de vedere al impactului asupra sănătății noastre cardio-vasculare. Din păcate, mulți dintre noi suntem puși în situația de a nu putea face alegeri sănătoase pentru inimă, din cauza existenței unor factori de mediu dăunători, precum fumul de țigară la locul de muncă sau în familie.

În România, Ziua Inimii a fost organizată, în ultimii ani, de către Fundația Română a Inimii, în parteneriat cu Societatea Română de Cardiologie, care a devenit, în anul 2005, membră a Federatiei Mondiale a Inimii.

3Anul trecut, în parteneriat cu Rotary District 2241, aceste organizații au marcat semnificația zilei de 29 septembrie, în 25 de orașe din România și în Chișinău (Republica Moldova), sub sloganul „Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?”

Acțiunile au cuprins organizarea unei serii de manifestări sportive (cros, mers pe bicicletă, competiții de badminton) și a unor seminarii pentru optimizarea stilului de viață susținute de medici specialiști în nutriție și boli metabolice.

 

Articol realizat de Mirela Mustață, Redactor E-Asistent, Specialist în Comunicare și Relații Publice, PhD.

Surse:

http://www.world-heart-federation.org/what-we-do/awareness/world-heart-day-2014-home/about-world-heart-day/

http://www.romanianheart.ro/ro/ce-facem/ziua-mondiala-a-inimii-21.html

Share This Post