Publicatii medicale

Puericultură și pediatrie pentru asistenți medicali

Autor: Mihaela Vasile, 2014. Editura: ALL

pediatrieUn ghid teoretic pentru elevii și asistenții medicali care îngrijesc copii în diverse perioade de dezvoltare, un ghid dezvoltat pe baza experienței autoarei, atât în domeniu clinic (peste 30 de ani ca medic specialist în pediatrie), cât și didactic (peste 15 ani).

Ghidul este util în special elevilor școlilor postliceale sanitare, cărora le pune la îndemână un instrument de studiu al particularităților fiziologice și patologice ale copilului, necesar identificării nevoilor fundamentale ale copilului sănătos și bolnav și aplicării tehnicilor specifice de îngrijire a acestuia.

 

 

 

 

 

Manualul Merck de diagnostic și tratament – ediția a XVIII-a

2010, Editura: ALL

merckCu o echipă redacțională alcătuită din 300 de experți consultanți și autori, Manualul Merck oferă informații clinice utile medicilor practicieni, rezidenților, studenților la medicina și altor categorii de personal din sistemul sanitar,

Acest manual acoperă toate subiectele pe care le presupune o carte de medicină, conținând informații detaliate de medicină internă, obstetrică și ginecologie, urologie, neurologie, pediatrie, psihiatrie, dermatologie, otorinolaringologie, precum și o serie de subiecte speciale.

Informațiile oferite pleacă de la cele fundamentale, precum anatomia, până la descrieri ușor de înțeles ale unor boli.

 

 

Ortopedie si traumatologie pentru asistentii medicali        

Autori: Monica MoldoveanuMarius Niculescu, 2014. Editura: ALL

ortopedieAcest suport de curs este destinat elevilor școlilor postliceale sanitare și personalului mediu din sistemul sanitar.

Cititorii avizați vor fi capabili, pe baza informațiilor oferite în acest volum, să identifice și să încadreze corect semnele și simptomele, vor cunoaște principalele investigații recomandate, precum și măsurile de prevenire și tratamentul necesar pentru recuperarea bolnavilor care suferă de afecțiuni ale aparatului locomotor.

Există o mulțime de cauze care pot afecta acest aparat: accidente rutiere, casnice, profesionale, activități sportive, boli degenerative, infecții. Pentru a detecta corect problemele reale și a decide care este cea mai bună metodă de îngrijire, personalul medical cu pregătire medie trebuie să știe să abordeze principalele afecțiuni ortopedico-traumatice.

 

 

 

Share This Post