Cărți medicale

Ghid de intoxicații acute la copil

Constantin Iordache

Institutul European

intoxicatiiacutecopilDin cuprins: Profilaxia intoxicațiilor la copil; Aspecte bioetice în intoxicațiile pediatrice; Principalii teratogeni umani și efectele lor; Sindromul toxic pediatric; Particularitățile acțiunii toxinelor asupra principalelor aparate și sisteme; Antidoturi; Intoxicația acută cu digitalice; Intoxicația cu diuretice; Intoxicația cu amfetamine; Intoxicația cu cafeina; Intoxicația tabagică; Intoxicația cu neuroleptice; Intoxicația acută cu antiepileptice; Intoxicația cu sedative și hipnotice; Intoxicația cu alcool etilic; Intoxicația cu alcool metilic; Intoxicațiile acute cu acizi și alcali corozivi; Intoxicația cu hidrocarburi; Intoxicația cu salicilați; Intoxicația cu plumb; Intoxicația cu organofosforate; Intoxicația cu antibiotice; Intoxicația cu hipoglicemiante și insulină; Intoxicația cu monoxid de carbon; Intoxicațiile cu ciuperci; Botulismul; Intoxicația cu toxice gospodărești; Intoxicația cu vitamine; Intoxicațiile acute, algoritm de diagnostic și terapie în urgență.

 

 

Interacțiuni Medicamentoase în Cardiologie, Farmamedia

medicamentecardiologiePentru a asigura eficacitatea tratamentului la un pacient cu mai multe boli asociate este necesară combinarea medicamentelor.

Se cunoaste faptul că asocierea medicamentelor poate fi însoțită de numeroase reacții adverse, modificări ale efectelor acestora și chiar de eșecul tratamentului.

Interacțiunea medicamentoasă se definește ca o reacție de accentuare sau diminuare a efectului relevanta clinic sau farmacologic în urma asocierii medicamentoase. Scopul acestei cărți este de a ilustra modul de evoluție a diverselor interacțiuni medicamentoase în cardiologie.

 

 

 

Superficialii. Efectele internetului asupra creierului uman

Autor: Nicolas Carr, Publica

internet„Cândva prin 2007, un șarpe de îndoială s-a strecurat târâș în info-paradisul meu. Am început să bag de seamă că internetul exercita asupra mea o influență mult mai puternica și mai complexă decât o făcuse vreodata vechiul meu PC. Nu era doar faptul că stăteam atât de mult timp cu ochii ațintiți la un monitor. Nu era doar faptul că atât de multe dintre obiceiurile și rutinele mele se schimbau pe măsură ce deveneam tot mai deprins cu, și tot mai dependent de, site-urile și serviciile de pe net. Chiar felul în care funcționa creierul meu părea să se schimbe. Atunci a început să mă preocupe incapacitatea mea de a da atenție unui lucru mai mult de câteva minute.

La început am socotit că problema era un simptom de atrofiere a minții la vârsta mijlocie. Însă creierul meu, mi-am dat seama, nu doar o lua razna. Era flămând. Cerea să fie hrănit așa cum îl hrănea internetul – și cu cât înghițea mai multă hrană, cu atât foamea sporea. Chiar și atunci când nu eram lângă un computer, tânjeam să-mi verific mailul, să dau clic pe diverse linkuri, să fac ceva googling. Voiam sa fiu conectat.“ – Nicholas Carr

Share This Post