E-Asistent dedică luna iunie 2015 asistenței medicale primare

Carmen Mazilu 2 (3)Interviurile lunii iunie 2015 vă vor prilejui întâlnirea cu o echipă deosebită a unui cabinet de medicină de familie din București. Cei care au participat la a VI-a Conferință Națională Anuală OAMGMAMR București vor recunoaște în această echipă pe autoarele a două materiale extrem de apreciate în cadrul lucrărilor: Vaccinarea la copilul 0-1 an și Sindromul de burn-out la cadrele medicale: Dr. Valeria Herdea, medic primar medicină de familie, și Daniela Stoica, asistent medical generalist.

Din interviul cu doamna Dr. Herdea am aflat că a instituit un premiu pentru pacienții dânsei care aleg să facă medicina – “le dăm fiecăruia câte un stetoscop, pentru că am eu orgoliul de a crede că dacă noi îi dăm stetoscopul acela, va fi…cel ales, iar în anul 3 le dăm câte un tensiometru. Nu e mult, e puțin, însă simt eu că fac parte din viața lor.”

În capitolul ”Istorie” regăsiți câteva elemente despre istoria medicinei de familie și despre provocările care stau în fața acesteia în sistemele de sănătate în care structura îngrijirilor de sănătate a fost schimbată, iar numărul paturilor de spital a fost redus, pacienții trebuind să fie îngrijiți în sistemul de asistență primară.

Secțiunea ”Eveniment” cuprinde un articol despre Ziua Internațională a Copilului care se sărbătorește, în fiecare an, pe 1 iunie.

În capitolul ”Educație medicală” descoperiți o viziune despre disfuncția tiroidiană și rădăcinile metabolice ale cancerului, iar în secțiunea ”Lumea Medicală” vă prezentăm un articol despre prevenirea și tratarea bolilor psihice.

În numărul din iunie al revistei vă recomandăm și 3 publicații:Ghid de intoxicații acute la copil,Constantin Iordache, Interacțiuni Medicamentoase în Cardiologie șiSuperficialii. Efectele internetului asupra creierului uman de Nicolas Carr.

Dragi cititori, vă ”provocăm” cu drag să parcurgeți noul număr al revistei, să citiți în continuare despre temele abordate de câteva dintre colegele noastre la a VI-a Conferință Națională Anuală a OAMGMAMR București, dar și despre frumusețea medicinei de familie și să ne trimiteți ideile și propunerile de articole științifice pe adresa redacției: secretariat@oammrbuc.ro

 

Doina Carmen Mazilu, Președinte OAMGMAMR – filiala București

Share This Post