Eveniment – Gala Premiilor de Excelență în Asistența Medicală organizată de filiala Municipiului București a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România

Cea de-a treia ediție aGalei Premiilor de Excelență în Asistența Medicală organizată de filiala Municipiului București a OAMGMAMR a avut loc în data de 3 iulie 2015 la Muzeul Național de Artă al României.

Gala are scopul de a recunoaște public și premia cei mai buni asistenți medicali, moașe și echipe de îngrijire din unitățile medicale din București, de a recunoaște profesionalismul, devotamentul și implicarea în îngrijirea pacienților, de a promova și dezvolta profesia și curajul de a participa la competiția pentru demonstrarea competenței.

Cea mai mare organizație profesională a asistenților medicali și moașelor din țară, reprezentând interesele profesionale a circa 23 000 de membri, dintre care aproape 400 au fost prezenți la ceremonie, a premiat, în cadrul Galei, 18 reprezentanți ai profesiei și echipe medicale.

La Gala Premiilor de de Excelență în Asistența Medicală au fost prezenți și ministrul Sănătății, dr. Nicolae Bănicioiu, domnul Vice-Președinte Marius Sepi – Federația Sanitas, reprezentanți ai echipelor manageriale ale unor spitale bucureștene și ai presei.

Din discursul ministrului Sănătății de la deschiderea Galei s-au remarcat aprecierile pentru profesioniștii celebrați, dar și speranța de a organiza un eveniment similar la nivel național.

 

_MG_2541“Felicitări pentru efortul extraordinar pe care-l depuneți pentru ca pacienții să primească cele mai bune îngrijiri. Mă bucur că mă pot numi colegul dumneavoastră. Sunt, în general, foarte încântat de tot ce ați făcut până acum și mulțumit de colaborarea pe care o avem cu Ordinul (n.b. OAMGMAMR) și cu Sindicatul (n.b. Federația Sanitas). Conducerea Ministerului este de partea dumneavoastră, vă asigur de buna noastră credință și împreună putem face și mai mult în viitor pentru motivarea dumneavoastră și crearea unor condiții de lucru mai bune.

Vreau să vă felicit și pentru cea de-a treia ediție a Galei. Este o idee extraordinară de a-i recunoaște pe cei mai merituoși dintre colegii noștri. Toți merită felicitări, și cei care sunt acum în sală și cei care acum sunt, poate, alături de pacienți, inclusiv toți colegii din țară. Vă lansez invitația să facem și o ediție națională a Galei Premiilor de Excelență, poate tot anul acesta, pentru a le putea mulțumi tuturor.

Vă asigur de tot sprijinul meu în dialogul pe care-l avem în mod constructiv cu toți partenerii sociali și vă doresc să aveți și în continuare tot la fel de multă grijă de pacienți.”

 

În cadrul celei de-a treia ediții a Galei Premiilor de Excelență în Asistența Medicală organizată de filiala Municipiului București a OAMGMAMR au existat cinci categorii de premiați în cadrul cărora s-au distins prin eforturile depuse în slujba pacienților, precum și prin rezultatele extraordinare obținute în educație și cercetare, 14 asistenți medicali și patru echipe de îngrijiri multidisciplinare, după cum urmează:

În prima categorie – Îngrijiri acordate de către asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali din unitățile sanitare – au fost acordate 3 premii egale ca valoare, în acest an.

Laureații au fost Popovici Steluța, asistent medical generalist licențiat, director de îngrijiri la INBI Matei Balș; Schnaider Virginia, asistent medical pediatrie CMDTAMPB; Diaconu Ioan Anton, asistent medical generalist, Fundația Hospice Casa Speranței.

Premiile au constat din participarea la școli de vară pentru dezvoltare profesională și personală.

 

A doua categorie – Asistentul medical generalist, moașa și asistentul medical în educație și cercetare a recunoscut excelența profesională a doamnei Georgeta Sultana, asistentul medical pediatru care a devenit formator și animator federal francez de educație acvatică, autoarea programului de stimuare psiho-motorie a nou-născutului “Metoda Sultana”, unică în România, care crează legătura benefică între masaj, gimnastică și hidroterapie.

 

 

Cea de-a treia categorie – Echipe de îngrijiri –a premiat excelența a trei echipe medicale: – cea multidisciplinară de îngrijiri a Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar Arseni; echipa de asistenți medicali din Centrul de Donare al Spitalului Universitar de Urgență București; echipa de îngrijiri a Secției Boli Infecțioase HIV/ SIDA copii din cadrul INBI Prof. Dr. Matei Balș.

 


A patra categorie – Premiul special al juriului – a fost acordat echipei multidisciplinare de îngrijiri a Secției Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și a Unității de Arși Grav, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.


În cadrul celei de-a cincea categorii – Premiul pentru întreaga activitate – a fost recunoscută și celebrată activitatea următorilor profesioniști: Achim Mariana Veronica, asistent medical generalist, Spitalul Clinic de Psihiatrie Dr. Alexandru Obregia; Avram Marcel, asistent medical generalist, Spitalul Sf Luca, Bălășoiu Carmen, asistent medical pediatrie, Spitalul Universitar de Urgență București; Constantinescu Viorica, asistent medical obstetrică-ginecologie, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Panait Sârbu; Dorobanțu Valerica, asistent medical generalist, Spitalul CF Witting; Hăbuc Laurențiu, asistent medical generalist, Spitalul Bagdasar Arseni; Iane Georgeta, asistent medical generalist, Spitalul Clinic Dr. I Cantacuzino; Moise Georgeta, asistent medical generalist, Spitalul Clinic Colțea; Olinescu Marilena, asistent medical generalist, Spitalul Clinic Colțea; Stoica Constantă, asistent medical generalist, Spitalul Clinic de Urgență București.

Programul serii Galei Premiilor de Excelență în Asistența Medicală organizată de filiala Municipiului București a OAMGMAMR a îmbinat momentele solemne, de premiere, cu cele artistice, care au făcut, oarecum, o retrospectivă a momentelor apreciate de participanții la evenimentele din anii trecuți –un duo internațional de muzică clasică (pian și violoncel) – recital de pian și violoncel, susținut de Monica Florescu (pian) & Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel), dansatori profesioniști și, la cererea invitaților, la final, baritonul care a ridicat Ateneul în picioare la prima ediție a Galei – Iordache Basalic

 

 

Share This Post