Carti medicale

Compendiu De Cardiologie – Debabrata Mukherjee
Autor: Debabrata Mukherjee, Editura: Farmamedia, 2015

cardiologieAcest compendiu de cardiologie este un ghid practic de mare relevanță pentru toți cei care vor să afle mai multe despre cardiologie, inclusiv ultimele evoluții ale tehnologiei medicale și strategiei de management al îngrijirilor din domeniu.

Cei interesați, în special practicienii, dar și rezidenții cardiologi, pot găsi modalități de abordare a celor mai frecvente afecțiuni cardiace, dar și îndrumare în privința alegerii instrumentelor de diagnostic cele mai relevante în diverse contexte.

 

 

 

 

 

Compendiu de pediatrie pentru cadre medii (nursing 0 – 18 ani)

Autor:Edward Alan Glasper, Editura: ALL, 2011

pediatrieGhidul se adresează în primul rând asistentelor medicale și studenților în medicină și psihologie, dar și medicilor implicați în îngrijirea copilului și a tânărului. El le oferă acestora acces rapid la scenariile clinice cele mai întâlnite în diverse contexte, precum îngrijirea copilului în familie, îngrijirea copilului în spital, asistarea copilului bolnav. Compendiul prezintă noțiuni cheie despre sănătatea mintală, îngrijirea paliativă, urgențe pediatrice, traumatisme minore și medicamente specific folosite în îngrijirea pediatrică

 

 

 

 

 

Urgențele medicale. Manual-Sinteză pentru asistenții medicali (ediția a II-a revizuită și adăugită)

Autor: Florian Chiru, RCR EDITORIAL, 2012

urgenteVolumul cuprinde informații complete pentru afecțiuni și intervenții cu mare incidență în cadrul populației: infecția urinară, hematuria, tromboembolismul pulmonar, etc.

Manualul prezintă amănunțit cunoștințele de bază necesare în scolile si facultățile de asistență medicală, precum prezentarea activității propriu-zise din spitale, conduite terepeutice speciale și generale, valori de referinta pentru tratamente medicamentoase, parametrii de laborator etc.
De asemenea, volumul include și date si corelații practice extrem de utile în cazul urgențelor medicale ale diverselor sisteme ale corpului uman (respirator, cardiovascular, digestiv, etc)

Share This Post