E-Asistent continuă să prezinte poveștile de succes ale laureaților premiilor de excelență OAMGMAMR București premiați pentru întreaga activitate

_MG_2476Interviurile lunii septembrie 2015 vă vor prilejui întâlnirea cu alți trei laureați ai premiilor pentru întreaga activitate premiați în cadrul Galei Premiilor de Excelență ale OAMGMAMR filiala București – ediția a treia.

Din interviul cu doamna Viorica Constantinescu, Asistentă Șefă la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu”am aflat cum a reușit să construiască o relație de colaborare eficientă cu medicii cu care a lucrat ” … prin respectarea indicațiilor. Iar cu unii, cei care mi-au permis, am discutat și despre acele indicații, ne-am sfătuit. Doctorii mei au ținut cont de părerea mea, o dovadă de recunoaștere profesională pentru mine”.

Din interviul cu colega noastră doamna Marilena Olinescu, Asistentă Șefă la Spitalul Clinic Colțea aflam ce își dorește pacientul de la asistentul medical care-l îngrijește – ” E un lucru esențial să fii aproape de pacient, să stai de vorba cu el. Bineînțeles, atât cât îți permite timpul, căci trebuie să-ți faci și treaba, să administrezi tratamentul”.

Discuția cu colega noastră doamna Carmen Bălășoiu, Asistentă Șefă la Spitalul Universitar de Urgență București ne-a ajutat să descoperim un mic secret al reușitei sale– În neonatologie, poți să fii tobă de carte, însă cel mai important este să înveți din fiecare caz. Iar la Polizu, de exemplu, fiecare vizită la patul pacientului era un alt curs, o altă lecție. Acesta este, într-adevar, un lucru special, care m-a marcat, și pe care nu l-am mai întâlnit. Învățai și teorie și practică, la fiecare caz, din vizita sau consultul de dimineață, la fiecare copil în parte. Eu am lucrat mereu la Terapie Intensivă, iar fiecare vizită la pătuțul fiecărui copil îți rămânea toată viața în minte.”

Revista vă prezintă, în capitolul ”Istorie”, Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie “Profesor Dr. Panait Sârbu” ce pare să trăiască o a doua tinerețe mulțumită profesionalismului și dăruirii colectivului său, care duce mai departe bogata istorie a acestei unități medicale.

Secțiunea ”Eveniment” cuprinde două articole, unul despre 21 septembrie – Ziua Internațională a Păcii și unul dedicat zilei de 29 septembrie, Ziua internațională a inimii.

În capitolul ”Educație medicală” am tratat tema ”Tulburările de dispoziție și riscul bolilor de inimă la adolescenți”, iar în secțiunea ”Lumea Medicală” vă prezentăm subiectul “Intestinul, al doilea creier?”.

Tot în numărul din septembrie al revistei vă recomandăm și 3 publicații:Repertoar de simptome, Keith Hopcroft și Vincent Forte, Ghid de farmacologie pentru asistenții medicali și asistenții de farmacie, Crin Marcean și Vladimir-Manta Mihăilescu și Kinetoterapie. Metodologia poziționării și mobilizării pacientului, Constantin Albu, Tiberiu-Leonard Armbruster, Mihai Albu.

Dragi cititori, dacă ați parcurs revista noastră și v-a plăcut, nu uitați că puteți deveni autori de articole științifice ce pot fi promovate prin paginile ei. Pentru aceasta așteptăm să ne scrieți pe adresa redacției: secretariat@oammrbuc.ro

 

Doina Carmen Mazilu, Președinte OAMGMAMR – filiala București

Share This Post