Carti medicale

Actualități în diabetul gestational
Carmen Dobjanschi, Antonie Edu,
Editura Medicală, 2015

 

diabetgestationalÎn monografia de față, rod al efortului unei echipe de specialiști diabetologi și obstetricieni, sunt trecute în revistă și actualizate variate aspecte ale diabetului gestațional, începând cu modul de instalare, factorii de risc, metodologia modernă de diagnostic, apoi complicațiile materne și fetale ale acestei frecvente patologii. Managementul nutrițional și tratamentul farmacologic sunt prezentate, având la bază cele mai prestigioase studii și cercetări, iar strategiile de îngrijire a acestor gravide sunt axate pe monitorizarea sarcinii pe toată durata sa, cât și postpartum, pe termen scurt, mediu sau lung.

 

 

 

Ghid de imunizări
H. Hof, G. Geginat, R. Fleck, B. Wallacher
Editura Farma Media, 2012

ghidimunizari

Un ghid de buzunar de excepție pentru toți cei care lucrează în domeniul medical, această carte prezintă principiile imunologice și farmacologie ale vaccinurilor, imunizarea pasivă și activă, vaccinuri neconvenționale, calendar de vaccinări, strategii de vaccinare, tehnica vaccinării și multe alte informații utile.

 

 

 

 

 

 

Notiuni de balneofizioterapie si balneoclimatologie – O selectie de restituiri
Andrei Radulescu , Elena Teodoreanu
Editura Medicală, 2014

notiunibftMonografia cuprinde două părți: “Medicină fizică” și “Bioclimatologie”. Prima parte cuprinde capitole noi, considerate atractive pentru publicul medical interesat, contribuind la progresul electroterapiei, privind acțiunea și efectele curenților de joasă frecvența asupra structurilor neuromusculare. Un capitol este consacrat principalelor stațiuni balneare din România. Partea a două, “Bioclimatologie”, este dedicată unuia dintre cei mai importanți factori ai mediului înconjurător pentru viață omului, și anume climatul. În prezent, omul este supus, pe lângă condițiile fizice stabile, și unor modificări bruște de timp. Este influențat de unele solicitări climatice permanente la care trebuie să se adapteze cât mai bine. Termeni că: ″biometeorologie″, ″bioclimatologie″, ″meteoropatologie″, ″stres și adaptare″, ″bioritm″ ne stârnesc interesul, ajutându-ne să înțelegem ce se întâmplă cu sănătatea noastră. Citind cartea vom descoperi și alte aspecte cel puțin tot atât de interesante.

Share This Post