În luna decembrie continuăm bilanțul activității OAMGMAMR-filiala București din anul 2015

editorialAl doilea interviu cu reprezentanții echipei executive a filialei București s-a constituit într-o discuție liberă despre principalele activități și realizări din anul care se va încheia în curând, o prezentare a viziunii noastre asupra profesiei, a rolului și imaginii actuale ale filialei și o auto-evaluare a relațiilor dintre noi.
Secțiunea ”Eveniment” a revistei cuprinde două articole. Primul vorbește despre 1 Decembrie, Ziua internațională a luptei anti-HIV/SIDA și despre necesitatea extinderii terapiei anti-retrovirale către toți cei infectați. Al doilea marchează data de 20 decembrie – Ziua internațională a solidarității umane.

Secțiunea ”Educație medicală” ne vorbește despre importanța geriatriei, mai ales într-o Europă care parcurge un accelerat proces de îmbătrânire. Totul pornește de la o concluzie care pune pe gânduri și militează pentru creșterea importanței și rolului acestui domeniu:…dacă avem în fața noastră o femeie în vârstă cu hipertensiune arterială, artrită și alte afecțiuni – o femeie în vârstă care riscă să piardă stilul de viață care-i place – abia dacă știm cum o putem ajuta. (Atul Gawande, “Să vorbim despre moarte”.)

În capitolul ”Lumea Medicală” vă propunem o altă temă care produce îngrijorare – depresia, maladia secolului XXI, care lovește din ce în ce mai mulți tineri.

Numărul din decembrie al revistei vine și cu 3 publicații apărute în anul 2015:Incizie prin cuvinte, Lt. Col. Medic Costin Duțu, De la simptom la diagnostic în medicina internă, Camelia Diaconu, Daniela Bartoș, Actualități în medicina internă, sub redacția Prof. Dr. Leonida Gherasim și Prof. Dr. Ioan Alexandru Oproiu.

Pentru că ne îndreptăm cu pași repezi spre trecerea într-un nou an, profit de ocazie să urez tuturor celor care ne citesc, celor care ne-au acordat onoarea de a ne oferi interviuri, celor care au acceptat provocarea de a publica în revista noastră, dar și celor care, deși nu ne știu sau nu ne urmăresc neapărat, sunt slujitori ai acestei profesii și se dăruiesc zilnic îngrijirii semenilor lor, multă putere, sănătate, respect și recunoaștere pentru ceea ce fac.

La mulți ani, din partea echipei editoriale și a echipei de conducere a OAMGMAMR filiala București!

Doina Carmen Mazilu, Președinte OAMGMAMR – filiala București

Share This Post