Eveniment – Gala Premiilor de Excelență în Asistența Medicală organizată de filiala Municipiului București a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România

Cea de-a patra ediție a Galei Premiilor de Excelență în Asistența Medicală, organizată de filiala Municipiului București a OAMGMAMR, pe 1 iulie 2016, a adus împreună la Crystal Ball Rooms în București aproape 150 de invitați. Având scopul de a recunoaște public și premia cei mai buni asistenți medicali, moase și echipe de îngrijire din București, Gala continuă să promoveze misiunea OAMGMAMR – filiala București de a cultiva o cultură a excelenței profesionale și a de întări în conștiința membrilor organizației principiile și valorile profesiei de asistent medical și moașă.

La Gală au fost prezenți, alături de asistenți medicali și moașe, de membrii Ordinului– Filiala București și conducerea acesteia, invitați speciali precum doamna Dr. Loreta Diana Păun, Consilier Prezidențial pe probleme de sănătate. În alocuțiunea sa, doamna Dr. Păun a subliniat importanța profesiei de asistent medical și moașă în societatea românească, acest corp de elită reprezentând o resursă vitală pentru buna funcționare a sistemului de sănătate. Au onorat invitația organizatorilor și reprezentanți ai conducerii principalelor sindicate sanitare și ai echipelor manageriale ale unor spitale bucureștene.

Seara festivă a debutat cu un film care a arătat determinarea și motivarea cu care conducereaOAMGMAMR – Filiala Municipiului București – și-a desfășurat activitatea în ultimii 4 ani, promovând constant excelența în exercitarea acestei nobile profesii și statutul socio-profesional al asistentului medical și moașei.

Au fost premiați, pentru buna colaborare și sprijinul oferit în realizarea activităților filialei București, domnul Mircea Timofte, președinte OAMGMAMR și domnul Viorel Hușanu, președinte al Uniunii Sindicale Sanitas București, dar și doamna Ghica Mariana, doamna Cîrjan Camelia, doamna Pecsi Săftica, doamna Mariana Daniela Anghelescu, doamna Călinescu Doina, doamna Ionel Ileana, domnul Pop Adrian, doamna Postică Elena, doamna Preda Aurelia, doamna Popovici Steluța, doamna Năstase Cornelia și doamna Caragescu Gabriela.

Tot în afara regulamentului au mai fost premiați, cu Diplome de merit,  Membrii Consiliului Municipiului București și Membrii invitați în Consiliul Municipiului București, în semn de recunoaștere pentru profesionalism, determinare și implicare în activitățile organizației:  doamna Andrei Liza, domnul Apintiliesei Dumitru, doamna Armașu Violeta, domnul Avram Marcel, doamna Bălășoiu Anca, doamna Bancheș Viorica, doamna Bosîncianu Marinela, doamna Bucur Luminița, doamna Constantin Nicoleta, domnul Dinu Laurențiu, doamna Dobre Claudia, doamna Fulga Emilia, doamna Gagiu Corina, doamna Gorgonețu Elena, doamna Grosu Giorgeta, doamna Hurducaș Mariana, doamna Iane Georgeta, doamna Ioan Irina, doamna Karumba Florina, doamna Lupu Anghelușa, doamna Mareș Ana,  doamna Mazilu Carmen Doina, doamna Moldovan Luiza, doamna Niculiță Otilia, doamna Nistor Daniela, doamna Nițu Cristina, doamna Petrescu Daniela, doamna Pleșca Daniela, doamna Popescu Veronica, doamna Preda Daniela, doamna Preda Ioana, doamna Pricope Luminița, domnul Rădulescu Rareș, doamna Rotaru Laura Lavinia, doamna Sandu Cornelia Mihaela, doamna Schnaider Virginia, doamna Simionescu Petruța, domnul Sora Mircea Călin, doamna Stan Daniela, domnul Teodorescu Sergiu, doamna Troșan Mariana, doamna Uță Maria, doamna Vasilievici Marcela și doamna Sănduloiu Octavia.

În cadrul regulamentului celei de-a patra ediții a Galei Premiilor de Excelență în Asistența Medicală organizată de filiala Municipiului București a OAMGMAMR au existat cinci categorii de premiați, profesioniști care practică excelența asigurând îngrijiri de calitate, sigure pentru pacient și acționând ca membri vitali ai echipei medicale.

 

În cadrul primei secțiuni de premii din regulament, “Premiul pentru întreaga activitate”, au fost premiați următorii asistenți medicali și moașe:

Categoria de premii intitulată “Echipe de Îngrijiri medicale” a numărat 3 sub-categorii.  La prima sub-categorie, “O șansă la viață” au fost decernate 4 premii, după cum urmează:

 

Premiu Victor BabesEchipa de Îngrijire din Secția “Casa Doru” a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș – Sunt o echipă specială, care lucrează într-o secție specială, o echipă care a luptat și luptă de peste 15 ani să ofere o șansă pentru viață, de multe ori împotriva tuturor prognosticurilor. Sunt oamenii care se bat pentru viața pacienților infectați cu HIV. Cu abnegație și profesionalism, aceștia și-au asumat, în ciuda riscurilor la care se expun, responsabilitatea îngrijirii unor pacienți atât de speciali, dintre care foarte mulți copii, în anii 1990. De 15 ani, asistenții medicali au adus și aduc alinare cu răbdare și înțelegere pentru situația pacienților și comunică cu empatie și compasiune cu ei și familiile lor. Ei lucrează în echipe multidisciplinare alături de medici și psihologi. Sunt asistenții medicali care au contribuit la dezvoltarea și implementarea unui întreg sistem de îngrijire a pacienților cu HIV/SIDA, atât în condiții de dispensarizare, cât și de spitalizare continuă.

 

 Premiul CMDTAMPEchipa de Îngrijire din Secția Hemodializă a Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu și Medicină Preventivă – Membrii acestei echipe sunt iubiți și respectați de pacienți și colegi deopotrivă, care, în recomandările pentru această nominalizare, le mulțumesc pentru că sunt, înainte de orice, OAMENI! Echipa s-a remarcat de-a lungul timpului, în primul rând, printr-o dăruire exemplară în îngrijirea pacienților. În același timp, sunt recunoscuți pentru pregătirea lor profesională de excepție și dorința continuă de perfecționare. Toate acestea au permis colectivului să obțină rezultate incontestabile în activitatea profesională a Secției de Hemodializă a Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu și Medicină Preventivă București.

 

 Premiu Spital MilitarEchipa de Îngrijire din Secția Anestezie Terapie Intensivă si Echipa de Îngrijire din Secția Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă  a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central “Dr. Carol Davila ” au fost premiate în cadrul sub-categoriei “O șansă la viață” În noaptea tragediei, în numai 2 ore, la Spitalul Militar s-au mobilizat toate resursele umane și materiale necesare pentru îngrijirea în cele mai bune condiții a răniților de la Clubul Colectiv. Pentru mobilizarea extraordinară, profesionalismul desăvârșit și efortul supraomenesc depus zi și noapte care au făcut ca nicio viață să nu fie pierdută, colectivul Spitalului Militar a primit în ultimele luni o bine-meritată recunoaștere publică. În acest sens, merită menționate doar câteva dintre distincțiile primite – “Crucea Casei Regale a României” în decembrie 2015 și Premiul  Colectiv în cadrul celei de a 6a ediții a Galei Premiilor de excelență în Civism “Om între oameni”. Pentru că greul efortului extraordinar al acelor luni a fost dus de echipele Secțiilor de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă și, respectiv, de Anestezie Terapie Intensivă, ambele echipe au fost recunoscute pentru contribuția decisivă la salvarea vieților tuturor pacienților răniți în tragedia de la Clubul Colectiv.

 

La a doua sub-categorie, “Profesioniști în îngrijiri de calitate”, au fost înmânate 3 premii:

Premiu GerotaEchipa de Îngrijire din Secția Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Urgență “Prof. Dr. Dimitrie Gerota” – Munca din ATI cere nu numai devotamentul și compasiunea caracteristice profesiilor medicale. Ea pretinde sacrificiu de sine și implicare permanentă, zi și noapte, alături de investiții serioase de muncă, nesomn, tărie emoțională și o foarte bună pregătire profesională. Acest colectiv a fost și continuă să fie recunoscut pentru modul în care a reușit să demonstreze toate aceste calități, zi de zi, noapte de noapte. Astfel, ea a fost premiată recent de către conducerea spitalului pentru întreaga ei activitate, considerată vitală pentru spital. De asemenea, în semn de apreciere pentru profesionalismul, devotamentul și eforturile depuse pentru îngrijirea pacienților răniți în incendiul de la Clubul Colectiv, secția ATI a fost felicitată și premiată de Majestatea Sa Regele României Mihai I. O altă reverență pentru profesionalismul lor vine și din partea Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă care i-a oferit o diploma de excelență.

 

Premiu spital universitarEchipa de Îngrijire din Secția Hematologie a  Spitalului Universitar de Urgență București – 18 asistenți medicali formand un colectiv bine sudat de profesioniști dedicați care oferă, cu implicare și empatie, îngrijiri de calitate pacienților hemato-oncologici. Echipa reușește, la un înalt nivel de calitate, să facă față volumului mare de muncă,  oferind lunar îngrijiri pentru aproape 1000 de pacienți  în sistem de spitalizare de zi și 150 de pacienți în sistem de spitalizare continuă, dar și gestionând activitatea zilnică a laboratorului clinicii de Hematologie. Profesionalismul, puterea de muncă și perseverența echipei au contribuit și la extinderea activității Clinicii de Hematologie care are loc acum prin înființarea unui centru de transplant de celule stem, care deschide un nou capitol în acordarea unor îngrijiri de calitate pacienților Secției de Hematologie SUUB. Premiul de Excelență oferit acestei echipei la secțiunea “Profesioniști în îngrijiri de calitate” reprezintă, deci, o recunoaștere bine-meritată a contribuțiilor ei deosebite la succesul activității Clinicii de Hematologie a Spitalului Universitar de Urgență București.

 

Premiu Marius NastaEchipa de Îngrijire din Secția Pneumoftiziologie 8 a  Institutului “Marius Nasta” – În ciuda faptului că este secția cu cel mai mare număr de pacienți din Institut, ceea ce aduce o dificultate în plus din cauza lipsei de personal, și că gestionează cazuri complicate, echipa face față cu brio tuturor provocărilor și-și păstrează zâmbetul pe buze. Realizările pe care le are la activ se datorează înaltului profesionalism și devotamentului de care dă dovadă zi de zi, precum și relațiilor armonioase dintre membrii echipei și comunicării lor deschise cu medicii și pacienții. Aceștia apreciează în mod deosebit pasiunea și priceperea cu care echipa își face datoria, fiind încrezători că asistenții medicali vor face tot ce pot pentru fiecare caz în parte. În plus, asistenții medicali din Secția 8 se implică activ în propria perfecționare profesională prin cursurile de educație medicală continuă la care se înscriu, o garanție a păstrării la cel mai înalt nivel a calității serviciilor de îngrijire.

 

Interviu FilantropiaA treia sub-categorie,  Echipe de Îngrijire “Mama și copilul”, i-a avut drept câștigători pe membrii Echipei  “Școala Viitorilor Părinți a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie Filantropia”- este echipa celui  mai vechi curs “Școala Viitorilor Părinți” din România. Chiar și acum, la 15 ani de la început, echipa oferă câte un curs pe lună la care vin între 40 și 70 de viitoare mămici și viitori tătici. În anul 2000, când au pornit la drum, echipa era formată din moașe tinere, la început de carieră, care s-au pregătit zi de zi sub îndrumarea Șefului de Clinică, Profesor Dr. Peltecu, și a unei moașe cu experiență, precum și cu ajutorul unor cursuri ținute în Spital în colaborare cu Asociația Moașelor din Marea Britanie. Conținutul cursurilor din cadrul “Școlii Viitorilor Părinți” a fost permanent adaptat la cerințele momentului, reflectând ultimele descoperiri științifice din domeniu. “Școala Viitorilor Părinți” de la Spitalul Clinic Filantropia continuă să fie oferită gratuit și cu aceeași pasiune și implicare, lucruri de care echipa este foarte mândră.  La fel este și în privința aprecierilor pe care le primește de la cursanți și a recomandărilor de a participa la curs pe care aceștia le fac altor viitori părinți.

  

Premiu Iuliana CorhanLa  categoria “Premiul pentru advocacy și implicare în problemele comunității”,  premiul i-a fost decernat Doamnei Iuliana Corhan de la Institutul de Nutriție, Diabet și Boli Metabolice “Nicolae Paulescu” -Asistent Medical Generalist Principal la Institutul “Nicolae Paulescu”, doamna Corhan a dorit să întindă o mână de ajutor acestor copii bolnavi de diabet și părinților lor. Pentru acest scop, în anul 2012 a înființat Asociația Copiilor Bolnavi de Diabet Sf. Iustin. Aceasta oferă consiliere psihologică și medical-nutrițională, precum și diverse materiale necesare în tratamentul bolii (glucometre, ace, etc.). Aici, doamna Iuliana Corhan activează și ca psiholog clinician autonom voluntar. În plus, Asociația s-a alăturat mai multor părinți care au atacat în instanță legea actuală care prevede retragerea alocației de însoțitor a copiilor cu diabet după ce aceștia împlinesc vârsta de 8 ani și promovează activ acest subiect pe agenda publică, inclusiv prin intervenții în mass media. Lupta de zi cu zi a doamnei Iuliana Corhan și a asociației pe care a înființat-o reprezintă un exemplu de excepție al implicării active în problemele comunității, un model demn de recunoscut public și promovat pentru a fi urmat de cât mai mulți dintre noi.

 

Premiu EliasPremiul special al juriului  a fost acordatEchipei de Îngrijire din Secția Oncologie a  Spitalului Universitar de Urgență Elias – Pacienții cu cancer sunt mereu o categorie aparte, la fel și cei care îi îngrijesc zi de zi și încearcă și să le insufle încredere și speranță. Iar pentru acești oameni salvatori, nu există, probabil, o satisfacție mai mare decât  să primească un semn din partea unor foști pacienți care acum sunt bine și care le mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru ei… pentru susținerea și încurajările permanente și devotamentul arătat în îngrijirile dăruite cu căldură umană la orice oră din zi sau noapte. Această satisfacție le revine acum asistenților medicali din colectivul Secției de Oncologie a Spitalului Elias, care primesc mulțumiri din toată inima de la cei pe care i-au îngrjit, la rândul lor, din toată inima, dovedindu-se a fi ”Oameni  Minunați”, dupa cum afirmă acești foști pacienți! Alături de profesionalism și calitatea îngrijirilor, comunicarea deschisă și plină de compasiune și încurajare cu cei care îi îngrijesc  contează enorm în procesul de vindecare, iar colectivul Secției de Oncologie a Spitalului Elias s-a ridicat la înălțime pe toate aceste planuri.

 

Premiu EliasUrmătoarea secțiune a concursului a fost “Determinare și Implicare”, în cadrul căreia a fost premiată echipa de îngrijiri a Fundației Crucea Alb Galbenă din București. Depășind cu devotament obstacolele de zi cu zi aduse de condițiile deseori precare de igienă și de lucru de la domiciliul pacientului, dar și de traficul aglomerat din București, care pentru ei reprezintă și o barieră în muncă, cei 12 asistenți medicali din echipă oferă, cu profesionalism, determinare și implicare, servicii de îngrijire individualizată, de la asistență medicală și recuperare, la stimularea interactivității sociale. Ei lucrează zi de zi cu abnegație, umăr la urmăr – un nucleu de profesioniști format din 12 asistenți medicali, 1 medic, 4 kinetoterapeuți, 6 asistenți sociali și 3 îngrijitori, ce oferă pacienților lor – aproape 500 de persoane –  o viață mai bună și mai demnă. În efortul lor de zi cu zi de a oferi o asistență individualizată, care include și metode de lucru inovatoare precum tele-asistența (posibilă grație unui parteneriat cu Asociația de Ajutor Mutual București) echipa de îngrijire medicală la domiciliu a Fundației Crucea Alb Galbenă promovează educația pentru sănătate și construiește o relație durabilă cu pacienții ei.

 

Ca și în anii trecuți, programul serii festive organizată de filiala Municipiului București a OAMGMAMR a îmbinat momentele pline de solemnitate ale aprecierii publice cu cele pline de emoție artistică și antren, precum cele din timpul concertului susținut de formația Directia 5. Melodia “Îți mulțumesc” interpretată de formație cu har și emoție a fost dedicată de conducerea OAMGMAMR București tuturor colegilor. “Îți mulțumesc” a reprezentat  un calduros și recunoscător omagiu pentru încă un an de excelență profesională, un an de eforturi extraordinare încununate de reușite pe măsură, după cum au arătat-o toate premiile și recunoașterea publică oferite în cadrul Galei “Premiilor de Excelență în Asistența Medicală” de anul acesta. Felicitări și cele mai bune gânduri, tuturor premiaților și invitaților!

 

Share This Post