8 septembrie, Ziua internaţională a primului ajutor – o investiţie în dezvoltarea personală care poate salva vieţi

primajutorDobândirea cunoştinţelor de acordare a primului ajutor de către fiecare dintre noi contribuie la salvarea de vieţi.

Mai mult decât atât, acordarea adecvată şi imediată a primului ajutor poate reduce convalescenţa sau poate face diferenţa dintre o dizabilitate temporară şi una pe termen lung, câteodată permanentă.

Chiar dacă persoana căreia îi acordăm prim ajutor nu necesită spitalizare, fiind un copil care plânge cu un genunchi zgâriat sau care are febră moderată, disconfortul sau durerea este un factor comun în aceste situaţii.

Ştiind cum să acţionăm, chiar dacă doar prin folosirea unor tehnici simple precum aplicarea unui pachet de gheaţă în mod corect sau folosirea corectă a bandajului, contribuim la alinarea suferinţei acelei persoane, suferinţă fizică, dar şi psihologică.

Dacă avem cunoştinţe de prim ajutor, vom fi mai atenţi şi cu situaţiile potenţial periculoase în care ne putem afla noi înşine şi cu starea proprie de sănătate. În plus, gradul de încredere în sine va creşte pe măsură ce folosim cunoştinţele şi aptitudinile de acordare a primului ajutor, cu efect pozitiv asupra modului în care reacţionăm şi în alte situaţii delicate, ne medicale, de zi cu zi.

O investiţie de dezvoltare personală ce salvează vieţi, un comportament nobil care ne va ajuta în dezvoltarea personală şi în numeroase ocazii cotidiene la care ne îndeamnă mesajul zilei de 8 septembrie, Ziua internaţională a primului ajutor.

 

Mirela Mustață, Redactor executiv eAsistent

 

Adaptare după:

http://www.emergencyfirstresponse.com/5-reasons-why-basic-first-aid-knowledge-is-essential/

https://media.ifrc.org/ifrc/meetings-and-events/world-first-aid-day-2018/

https://deskgram.net/explore/tags/cprme

 

Share This Post