Octombrie, luna dedicată depistării timpurii a cancerului de sân

cancersanCu 1,4 milioane de cazuri noi şi 458 000 de decese pe an, cancerul de sân este, de departe, cel mai comun cancer care afectează femeile la nivel mondial, atât în ţările dezvoltate, cât şi în cele în curs de dezvoltare.

 

Duceţi-vă la control, ar putea să vă salveze viaţa!

În ţările în curs de dezvoltare şi sub-dezvoltate, incidenţa cancerului de sân a crescut constant în ultimii ani, odată cu creşterea speranţei de viaţă, a urbanizării şi a adoptării unui stil de viaţă occidental. De asemenea, majoritatea deceselor cauzate de cancerul de sân sunt înregistrate în aceste ţări, unde femeile sunt diagnosticate în stadiile avansate ale bolii, în primul rând din cauza lipsei de informare şi educare legate de depistarea timpurie.

Luna dedicată creşterii conştientizării cu privire la cancerul de sân, marcată în ţări din jurul lumii în fiecare an, în octombrie, ajută la creşterea atenţiei şi sprijinului pentru depistare timpurie şi tratament, precum şi pentru îngrijirile paleative. Organizaţia Mondială a Sănătăţii este, de asemenea, un promotor neobosit al acestor eforturi şi încurajează guvernele naţionale să dezvolte şi implementeze programe cuprinzătoare de control al cancerului de sân.

În momentul de faţă, nu există o înţelegere completă a cauzelor cancerului de sân, astfel încât, depistarea timpurie este cu atât mai importantă pentru controlul eficace al cancerului de sân. Când este depistat timpuriu şi dacă un tratament adecvat este disponibil, cancerul de sân poate fi vindecat.

Share This Post