Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

autismLista de evenimente semnificative pentru lumea medicală este deschisă de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Celebrată anual pe 2 aprilie, ea are scopul de a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă zi de zi persoanele diagnosticate cu această boală și de a le sprijini, alături de familiile lor, pentru o mai bună integrare în societate.

De ce este important acest lucru? La nivel mondial, unul din 160 de copii are o tulburare de spectru autist, care apare în copilărie și poate continua dincolo de pubertate.

Campaniile dedicate acestui subiect au scopul de a elimina discriminarea și stigmatizarea, dar și de a contribui la integrarea în comunitate a tuturor celor afectați, inclusiv prin acces la servicii de sănătate și educație.

Pentru a atrage atenția asupra subiectului, Administrația Prezidențială sprijină, încă din anul 2015, Campania „Light It Up Blue”. Un astfel de semn de susținere și solidaritate cu persoanele afectate de tulburări de spectru autist a fost și momentul din 2 aprilie 2019, începând cu ora 20:00, când Palatul Cotroceni a fost iluminat în albastru.

Share This Post