Gala premiilor de excelență în asistență medicală – ediția 2019 (a VII-a)

Gala premiilor de excelență în asistență medicală – ediția 2019 – organizată de filiala București a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, a avut loc vineri, 5 iulie, la Crystal Palace Ballrooms București.

Concursul și Gala Premiilor de Excelență în Asistența Medicală au ajuns la a VII-a ediție. Ele sunt organizate anual ca o recunoaștere a performanțelor individuale și de echipă, o evaluare și celebrare a rezultatelor muncii pe care profesioniștii din asistența medicală o depun pentru a susține sistemul de sănătate românesc.Picture (137)

Gala a celebrat și premiat activitatea reprezentanților comunității de elită a asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali din municipiul București.

Evenimentul este dedicat tuturor celor care sunt determinați să-și îndeplinească misiunea cu profesionalism, în ciuda numeroaselor provocări care apar permanent, celor care dețin înțelegerea și profunde cunoștințe despre nevoile de îngrijire, îngrijorările și preocupările pacienților și familiilor acestora. Asistenții medicali trebuie să fie o voce puternică, ce promovează în mod activ schimbarea pozitivă. Noi lucrăm în echipă și sloganul nostru este Cu oameni, pentru oameni”, a precizat asist. med. gen. lic. Doina Carmen Mazilu, președintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR) – filiala Municipiului București, în deschiderea evenimentului.

gala2

Seara festivă a debutat cu un moment în care câțiva dintre invitații speciali – Conf. Dr. Diana Loreta Păun, Consilier De Stat, Administrația Prezidențială, și Dr. Turkeș Ablachim, Director Medical, ASSMB – au recunoscut și apreciat în discursurile lor profesionalismul asistentului medical și moașei, membri importanți ai echipei medicale.

În cadrul regulamentului acestei ediții a Galei Premiilor de Excelență în Asistența Medicală au existat categoriile deja consacrate de premii.

Astfel, premiile au fost acordate pentru următoarele categorii:

La secțiunea ”Determinare și Implicare”, premiul a recunoscut munca echipei de îngrijire din blocul operator endourologie al Spitalului Clinic ”Prof. dr. Th. Burghele”.

În cadrul secțiunii ”Echipe de Îngrijire”, au fost decernate mai multe premii pentru:

Sub-secțiunea ”O șansă la viață”, care a inclus următoarele premii:

  • Echipa de îngrijire din Secția a XVI-a Toxicomanie a Spitalului Clinic de Psihiatrie ”Prof. dr. Alexandru Obregia”
  • Echipa de îngrijire din cadrul compartimentului Transplant și Pretransplant Medular al Spitalului Universitar de Urgență București
  • Echipa de îngrijire din secția Neurochirurgie III a Spitalului Clinic de Urgență ”Bagdasar- Arseni”
  • Echipa de îngrijire pentru transplant pulmonar a Spitalului Clinic ”Sfânta Maria”

Sub-secțiunea ”Profesioniști în îngrijiri de calitate” a inclus, de asemenea, patru premii:

  • Echipa de îngrijire din secția VI- Patologie hipofizară și neuroendocrină a Institutului Național de Endocrinologie ”C.I. Parhon”
  • Echipa de îngrijire din secția Pediatrie a Spitalului Universitar de Urgență ”Elias”
  • Echipa de îngrijire din secțiile ATI copii și adulți ale Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. dr. Matei Balș”
  • Echipa de îngrijire din Clinica de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgență București

La secțiunea ”Echipe de Îngrijire – Mama și copilul”, premiul a fost decernat echipei de îngrijire din blocul operator al Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Prof. dr. Panait Sârbu”.

De asemenea, în cadrul acestei ediții a fost acordat și un premiu special pentru Advocacy și implicare în problemele comunitățiiechipei de îngrijire din secția de Chirurgie Generală II a Spitalului Clinic ”Dr. I. Cantacuzino”

Premiul special al juriului a fost acordat

  • Echipei de îngrijire din secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Marie Sklodowska Curie” și
  • Echipei de îngrijire din secția ATI a Spitalului Clinic Colțea 

gala3gala4gala5gala6

Poate cel mai emoționant moment al serii, prilejuit de decernarea”Premiului pentru întreaga activitate” (peste 35 de ani dedicați profesiei), a fost și cel care a recunoscut contribuțiile aduse de: Ioana Butnaru (Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar- Arseni”), Ana- Carmen Blănaru, Mihaela Bololoi, Maria Buznicea, Camelia Dumitrescu, Elena Gilia Dunduc, Argentina Doina Sandu, Niculina Toma (Spitalul Universitar de Urgență București), Teodora Liliana Bosioc, Mariana Braticevici, Ioan Hanțig, Elena Neagu (Spitalul Clinic ”Prof. dr. Th. Burghele”), Vasilica Croitoru, Constanța Năvădaru, Ioana Negoescu, Gabriela Niculae, Viorica Saul, Doina Spulber (Institutul Național de Endocrinologie ”C.I. Parhon”), Octavia Holzmann (Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Marie Sklodowska Curie”), Diana Maican (Spitalul Universitar de Urgență Elias).

Ca și în anii trecuți, programul serii festive organizată de filiala Municipiului București a OAMGMAMR a îmbinat momentele mai solemne de recunoaștere publică cu cele de relaxare și antren.

Share This Post