Interviu cu doamna Corina Cristescu – Asistent medical generalist, Asistentă medicală de explorări funcționale la West Eye Hospital

Ne puteți spune care a fost parcursul dumneavoastră profesional până acum?

Sunt absolventă a unui liceu sanitar (promoția 1992) și apoi, în 1995, am absolvit Școala Sanitară post-liceală Victor Babes- Fundeni. După aceea, m-am angajat imediat la Clinica Oculus, ca asistent medical. Acolo am început să învăț investigații.cristescucorina (2)

De-a lungul timpului am participat la mai multe congrese. Am lucrat acolo până în 2010, timp de 15 ani.

După aceea m-am mutat împreună cu Luminița (n.b. doamna Luminița Burghelea, o altă interlocutoare a noastră din acest numar al revistei) la West Eye Hospital unde lucrăm amândouă și acum.

 

Dacă ar fi să faceți o analiză, care considerați că sunt principalele dumneavoastră reușite profesionale?

Mă mândresc, în primul rând, cu faptul că sunt printre puținele, alături de Luminița, care pot să facă explorări funcționale de la A la Z. Am avut parte, întotdeauna, datorită locului în care am lucrat, și la Oculus și aici, de un echipament profesional foarte bine pus la punct, cele mai moderne aparate existente în oftalmologie la nivel mondial. Apoi, am avut participări la congrese naționale și internaționale (Europa și America), premii luate la congresele naționale de oftalmologie, dar și prezentarea unei lucrări la Congresul Societății Europene de profil, la Amsterdam, în 2014. Dar, în primul rând, aprecierea pacienților si ale colegilor reprezintă cea mai importantă sursă de mândrie pentru mine.

 

Legat de Conferința OAMGMAMR filiala București, cum apreciați lucrările prezentate? Care v-au plăcut în mod deosebit? Și, nu în ultimul rând, felicitări pentru lucrarea prezentată de dumneavoastră, foarte interesantă chiar și pentru nespecialiști.

Vă mulțumesc pentru aprecieri, mă bucur că a fost utilă prezentarea. Dacă aș fi făcut-o pentru un congres de oftalmologie, aș fi făcut-o altfel. Dar fiindcă audiența era formată în special din specialiști în alte domenii, m-am gândit s-o fac pe înțelesul tuturor.

Cât despre lucrările prezentate, m-a surprins plăcut nivelul ridicat al acestora (am fost și anul trecut, însă acum constat o creștere vizibilă de nivel calitativ). Mi-a plăcut și faptul că lucrările au fost din foarte multe domenii de activitate și că au prezentat și medici și colegi asistenți. Toate au fost bine documentate. Totul a fost la un nivel înalt. Pot să spun că mi-a plăcut chiar mai mult decât congresele de oftalmologie. Am fost acaparată de diversitatea subiectelor.

Iar dintre lucrări, mi-au plăcut în mod deosebit doamna Profesor Dr. psihiatru Mirela Manea cu tema “Tulburările de Personalitate”. Apoi, mi-a plăcut foarte mult și prezentarea despre recuperarea după AVC (n.b. “Rolul asistentului medical de fizioterapie în reabilitarea hemiplegiei – Ileana Ciobanu, Asistent Medical BFT, în echipă cu Cristina Ana Ciucu, Asistent Medical BFT, SUU Elias). Toate prezentările au fost frumoase, dar acestea două m-au marcat.

 

Ce ar putea face OAMGMAMR București diferit pentru a crește calitatea edițiilor viitoare?

Mie mi-a plăcut foarte mult ediția aceasta, așa că nu aș schimba mare lucru! Mi-ar plăcea să fie mai multe prezentări. Îmi place și că avem intervenții ale colegilor medici. Au fost binevenite. Mi-a plăcut și organizarea, toată lumea a fost draguță, totul a mers bine – am știut care este planul.

 

Ultima întrebare, legată de activitatea Ordinului în general, ce ar putea face diferit în relația cu membrii lui?

Mi-ar plăcea ca sub-ramurile, specializările pe care le avem să fie mai bine recunoscute în cadrul activităților Ordinului – de exemplu eu, ca asistent de oftalmologie, să pot merge la niște cursuri legate de specializarea mea. Mi-ar plăcea să am posibilitatea să mă acreditez pe oftalmologie. Acum suntem împărțiți doar în asistenți medicali generaliști, moașe, asistenți de farmacie, asistenți pediatric – când sunt atâtea sub-categorii pe care noi suntem supra-specializați. Eu, de exemplu, sunt asistent medical generalist, deși fac oftalmologie de 20 ani, dar aș vrea să mă acreditez pe oftalmologie, m-ar ajuta să am un asemenea atestat, când m-aș duce să mă angajez undeva.

Ca o concluzie, mă bucur că am fost invitată la evenimentul dumneavoastră. A fost o onoare pentru mine și o experiență foarte plăcută. Anul trecut, fiind prima prezentare, am fost mai agitată, a fost totul pe repede înainte și nu am simțit prezentarea ca atare. Anul acesta am simțit că lumea a fost foarte atentă, că m-au primit cu căldură. Și am fost foarte plăcut impresionată de lucrările Conferinței Ordinului nostru profesional.

Mulțumesc din suflet și pentru invitație și pentru primire și sper să continuăm colaborarea!

Share This Post