Publicatii Medicale

AUTISMULAutismul și Sindromul Asperger – Ghid pentru Asistenți Medicali

Christopher Barber

Editura ALL, 2013

Cartea este un ghid foarte util pentru asistenții medicali din domeniul îngrijirii afecțiunilor din spectrul autismului, contribuind în mod practic la înțelegerea mai bună a domeniului, inclusiv a cauzelor potențiale și a implicațiilor asupra vieții celor care au aceste afecțiuni si vieții familiilor lor.

Autorul, el însuși asistent medical, are o vastă experiență clinică în domeniul tulburărilor mintale, în special din zona autismului și a dizabilităților de învățare, iar cartea cristalizează toata această experiență într-o carte de referință pentru cei care lucrează în domeniu.

 

 

DIABETICIGhid practic pentru diabetici

Yves Mallette

Editura Humanitas, 2009

Un ghid foarte accessibil pentru oricine dorește să înțeleagă, să prevină îmbolnăvirea sau să țină sub control evoluția diabetului de tip 2. Cartea se bazează pe ultimele descoperiri științifice în domeniu și prezintă pe înțelesul tuturor ce este diabetul de tip 2, sub toate aspectele lui, și la ce complicații medicale poate duce. De asemenea, autorul le propune diabeticilor modalități simple și practice de a duce o viață perfect normală.

Această carte face parte din seria realizată de Yves Mallette pe tema problemelor grave de sănătate ale societății. Alte cărți din aceeași serie sunt Les maladies arthritiques, L’hypertension, une meurtrière silencieuse și L’asthme, une maladie qui a du souffle, toate publicate la Éditions Quebecor.

 

 

INTINERIREFolosește-ți mintea ca să întinerești

Dr. Daniel G. Amen

Editura Curtea Veche, 2014

Dr. Amen ne prezintă, extrem de convingător, cu argumente științifice solide, cum putem să ne schimbăm creierul pentru a ne schimba viața în bine, a ne simți mai tineri, a fi mai energici și optimiști, și, de asemenea, pentru a ne feri de bolile cerebrale neurodegenerative odată cu înaintarea în vârstă.

Cartea ne recomandă urmarea a 10 pași simpli, dar esențiali, pentru a înțelege și a ne îmbunătăți funcționarea creierului prin stimularea constantă a activității lui, în principal prin dezvoltarea memoriei și atenției și gestionarea eficace și eficientă a energiei mintale

 

 

Share This Post