Încep înscrierile la un curs gratuit dedicat menținerii integrității tegumentare prin utilizarea corespunzatoare a benzilor adezive (MARSI)

marsi1Cursul este acreditat cu 8 credite EMC și este realizat de Compania 3M România, în colaborare cu “Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România”, filiala București.

Compania 3M România, filiala locală a companiei multinaționale 3M Company din Statele Unite ale Americii, organizează pentru prima dată în România un curs dedicat menținerii integrității tegumentare prin utilizarea corespunzatoare a benzilor adezive (“Medical Adhesive-Related Skin Injuries” – MARSI).

Inovațiile 3M au îmbunătățit viața a milioane de oameni din întreaga lume. Cu vânzări la nivel global de peste de 31 de miliarde de dolari, 3M este una dintre cele 30 de companii listate în indicele Dow Jones Industrial Average și face parte din Standard & Poor’s 500.

Leziunile tegumentare asociate benzilor adezive reprezintă un subiect de interes pentru asistenții medicali din întreaga lume deoarece au o prevalență crescută în rândul pacienților, indiferent de vârstă sau etiologia afecțiunilor.

Cel mai adesea, apar ca urmare a unei utilizări necorespunzătoare a diferitelor tipuri de benzi adezive disponibile, conducând la pierderea continuității tegumentare și creșterea riscului de infecție cu poartă de acces la nivelul pielii. Aceste efecte coroborate au un impact negativ asupra actului medical și deteriorează calitatea vieții pacientului pe termen lung.

Compania 3M oferă la nivel mondial soluții inovatoare în domeniul sănătății și pune un accent deosebit pe instruirea permanentă a cadrelor medicale privind cele mai moderne soluții pentru tratamentul plăgilor și profilaxia infecțiilor.

Programul MARSI este adus în premieră în Europa de către echipa locala 3M Medical.

Greutatea evenimentului se datorează și prezenței lectorului american dna. Sandra Bentley-Williams, Asistent Medical Certificat în Managementul Plăgilor, Îngrijirea Pacienților Stomizați Digestiv și a Pacienților cu Incontinența.

marsiTemele principale abordate în cadrul cursului sunt:

– Identificarea pacienților cu risc de apariție a leziunilor cutanate datorate benzilor adezive;

– Alegerea benzilor adezive în funcție de caracteristicile pacientului și de proprietățile adezivului;

– Identificarea cauzelor ce duc la afectarea integrității tegumentare datorată benzilor adezive;

– Acțiuni specifice pentru asigurarea integrității tegumentare a pacientului în timpul utilizării benzilor adezive.

Alte informații utile despre acest eveniment:

Același curs va fi susținut în data de 29, respectiv 30 aprilie, pentru a da posibilitatea cât mai multor asistenți medicali să participe.

În ambele zile, programul va începe la orele 14:00 și se va desfășura la sediul OAMGMAMR – Filiala București, Strada. Avrig nr. 12, sector 2, București.

Cursul este alcătuit din parte teoretică și parte practică și NU se percepe taxă de înscriere.

Pentru înscriere, vă rugăm să contactați: OAMGMAMR – Filiala București, 021 444 1068 sau Georgiana Simion, 0726 244 844.

Vă invităm să fiți la curent cu ultimele noutăți privind menținerea integrității tegumentare prin utilizarea corespunzătoare a benzilor adezive!

 

Autor: Georgiana Simion – Scientific Affairs & Education Specialist
Infection Prevention – Critical and Chronic Care Solutions Division
3M Romania
 

Share This Post