Carti medicale

Repertoar de simptome

Keith Hopcroft și Vincent Forte

Editura All, 2015

simptomeViața ar fi mult mai simplă pentru medicul de familie dacă pacientul s-ar prezenta cu diagnosticul deja stabilit. Din nefericire, lucrurile nu se întâmplă așa: pacienții vin la medic cu simptome adeseori descrise foarte vag, uneori multiple și ocazional obscure; și este greu pentru medic să creeze o oarecare ordine într-un asemenea haos.

Scrisă de doi medici generaliști, această carte analizează peste 100 de simptome întâlnite frecvent în practica medicală curentă, pentru fiecare fiind descrise manifestările clinice, diagnosticul diferențial și posibilele investigații.

Este o carte esențială pentru toți medicii de familie, dar și pentru studenții la medicină și asistenții medical.

 

 

 

 

 

Ghid de farmacologie pentru asistenții medicali și asistenții de farmacie

Crin Marcean și Vladimir-Manta Mihăilescu

Editura All – 2011

 

farmacologieGhidul de farmacologie este conceput conform curriculei în vigoare pentru învățământul postliceal sanitar, pentru asistenți medicali generaliști, dar și pentru asistenți de farmacie.
Dorind ca ghidul să fie cât mai util viitorilor asistenți medicali și asistenți de farmacie, s-a pus accentul pe indicațiile de utilizare, contraindicațiile, căile de administrare și reacțiile adverse ale medicamentelor, care pun în pericol sănătatea și uneori chiar viața.
În cea mai mare parte a lucrării, s-a folosit clasificarea ATC (Anatomical Therapeutic Chemical Classification System), aprobată de Organizația Mondială a Sănătății și aflată la baza nomenclatorului de medicamente din țara noastră și din alte țări.
Lucrarea conține un capitol despre produse biologice utilizate în terapeutică: seruri heterologe, imunoglobuline umane specifice, vaccinuri etc. De asemenea, există un capitol separat despre droguri, stupefiante și narcotice

 

 

 

Kinetoterapie. Metodologia poziționării și mobilizării pacientului

Constantin Albu, Tiberiu-Leonard Armbruster, Mihai Albu

kinetoterapieCartea a aparut în anul 2012 la editura Polirom, în colecția HEXAGON.Sanatate, dietetica.

Volumul prezintă o largă varietate de afecțiuni motrice și tehnicile de manipulare corespunzătoare, ce presupun executarea unor manevre specifice, cu implicarea activă a pacientului. Diferitele tehnici sunt descrise în detaliu și ilustrate cu desene utile atât pentru personalul medical angajat în activitatea de recuperare funcțională, cât și pentru pacienți sau membri ai familiilor acestora care îi îngrijesc. De asemenea, numeroasele exerciții care completează explicațiile teoretice vin în sprijinul studenților de la secțiile de kinetoterapie ale facultăților de educație fizică și sport.

Share This Post