Carti medicale

Psihoterapia tulburărilor emoționale

Autori: Irina Holdevici, Barbara Crăciun, 2015, Editura Trei

tulburariLucrarea, axată pe descifrarea mecanismelor celor mai frecvente tulburări emoționale precum depresia sau anxietatea, se adresează nu numai specialiștilor din domeniu, ci și cadrelor medicale în general și oricărui cititor interesat să dobândească o mai bună înțelegere asupra acestui domeniu.

Autoarele prezintă într-un mod convingător, inclusiv cu ajutorul cazurilor clinice și al exemplelor aplicative, unele dintre metodele cele mai recente de psihoterapie scurtă – tehnica meditației prin conștientizare și terapia prin acceptare și angajament. Acestea sunt apoi comparate cu metodele psiho-terapeutice consacrate precum terapia cognitiv-comportamentală.

Cartea este rezultatul împletirii fericite a unei bogate experiențe clinice de psihoterapeut și psiholog cu cea academică, autoarele fiind și cadre universitare la Universitatea Titu Maiorescu din București.

 

 

Recunoașterea și raportarea semnelor de avertizare pentru asistentul fizio-terapeut (“Recognizing & Reporting Red Flags for the Physical Therapist Assistant”)

Autori: Catherine C. Goodman si Charlene Marshall , 2014, Editura Elsevier

recunoastereCartea îi ajută pe asistenții medicali din domeniul fizioterapiei să identifice semnele și simptomele care indică prezența unor probleme neuro-musculare sau scheleto- musculare, a unor afecțiuni medicale, a unor efecte secundare ale medicamentației și a altor co-morbidități. Recomandările sunt prezentate sub forma unui model bine structurat, constând din 3 pași, pentru monitorizarea pacienților.

Dezvoltat pe baza experienței practice a fizio-terapeutei Catherine C. Goodman și a asistentei de fizioterapie Charlene Marshall, cartea reprezintă o resursă deosebit de utilă pentru asistenții medicali, ea furnizând instrucțiuni clare și specifice pentru identificarea semnelor și simptomelor de care trebuie să fie conștiente cadrele medicale din domeniu.

 

 

 

Tratat de ultrasonografie clinică: Principii, abdomen, obstretică și ginecologie. Volumul I

Autori: Radu Ion Badea, Sorin M. Dudea, 2014, Editura Medicală

ultrasonografieCartea este o lucrare de bază pentru descifrarea tainelor ecografiei, metodă imagistică care a cunoscut o dezvoltare fără precedent în ultimii ani.

Autorii prezintă atât conceptele de bază ale ultrasonografiei, dar și ultimele descoperiri din domeniu, îmbinând într-un mod extrem de reușit datele ecografice cu practica clinică.

Volumul I se axează pe explorarea abdomenului și pe investigațiile obstretice și ginecologice.

Share This Post