Terminologie medicală și farmaceutică. Ediția a II-a, autori: Dumitru Lupuleasa, Iuliana Popovici, Lăcrămioara Ochiuz, Polirom, 2011

terminologieSe recomandă ca o lucrare didactică ce oferă un program de studiu comprehensiv pentru cunoașterea și înțelegerea limbajului științific specific și modern din domeniul medico-farmaceutic.

Volumul se adresează studenților de la facultățile de farmacie și medicină, farmaciștilor, medicilor și altor specialiști din domeniul științelor despre sănătate și constituie un îndreptar util pentru formarea unui vocabular de bază în relațiile de comunicare dintre aceștia.

El cuprinde capitole precum: componente de bază ale termenilor medicali și farmaceutici; formarea termenilor medicali și farmaceutici; criteriile moderne de clasificare a medicamentelor; termeni pentru materiile prime farmaceutice; abrevieri și simboluri utilizate în denumirea medicamentelor; termeni și abrevieri utilizate în scrierea rețetei; termeni medicali privind sistemele și organele corpului uman în relație cu afecțiunile și terapia acestora.

Share This Post