26 iunie, Ziua internaţională contra abuzului şi traficului de droguri

droguri

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) foloseşte evenimentul marcat în fiecare an, începând cu 1987, pentru a scoate în evidenţă pericolele consumului de droguri şi a traficului lor ilicit şi pentru a furniza materiale educative profesorilor şi autorităţilor publice din întreaga lume, pentru a contribui la răspândirea mesajului despre efectele negative extreme pe care comerţul cu droguri le are la nivel mondial.

Conform  datelor  din Raportul european privind drogurile din 2017, România se află încă la un nivel scăzut al consumului de droguri ilicite faţă de alte ţări europene, deşi prevalenţa a crescut progresiv şi la noi în ultimul deceniu.

Rata de mortalitate cauzată de consumul de droguri este în România de sub 2 decese la un milion de locuitori, de aproximativ 10 ori mai puţin decât media europeană.

Pornind de la succesul înregistrat anul trecut, tema campaniei organizată în 2018 cu ocazia acestei zile este „Întâi ascultă – Să îi asculţi pe copii și tineri este primul pas pentru a îi ajuta să crească sănătoşi şi în siguranţă.

Aceasta este o iniţiativa care urmăreşte să crească, la nivel mondial, sprijinul pentru eforturile de prevenire a consumului de droguri, bazate pe consideraţii ştiinţifice, şi este, astfel, o investiţie eficace în bunăstarea copiilor şi tinerilor, a familiilor lor şi a comunităţilor în care trăiesc.

 

Mirela Mustață, Redactor executiv eAsistent

 

Traducere şi adaptare după:

https://www.awarenessdays.com/awareness-days-calendar/international-day-against-drug-abuse-and-illicit-trafficking-2018/

http://www.un.org/en/events/drugabuseday/

http://www.emcdda.europa.eu/system/files/attachments/4480/Highlights_EDR2017_RO_Final_web.pdf

 

Share This Post