21 martie – Ziua Mondială a Sindromului Down

Special Event:  Commemorative event on “Building our future”, in observance of the first World Down Syndrome DaySindromul Down este una dintre cele mai frecvente cauze genetice de întârziere cognitivă.Apare în toate regiunile de pe glob, unde statisticile indică 3,5 milioane de cazuri și, de obicei, are efecte variabile asupra stilurilor de învățare, caracteristicilor fizice sau sănătății.

Accesul adecvat la serviciile de sănătate, la programele de intervenție timpurie și la educația incluzivă, precum și la cercetarea adecvată, sunt vitale pentru creșterea și dezvoltarea persoanei cu Sindrom Down.

În decembrie 2011, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a declarat data de 21 martie ca Ziua Mondială a Sindromului Down și a promovat respectarea ei, începând de anul următor, pentru a crește gradul de conștientizare a opiniei publice cu privire la drepturile persoanelor cu Sindrom Down care trebuie să aibă oportunitatea de a trăi o viață împlinită și egală cu a ceilorlalți, în toate aspectele.

 

Mirela Mustață – Redactor executiv E-asistent

Surse de documentare:

http://www.un.org/en/events/downsyndromeday/

https://www.csid.ro/boli-afectiuni/alergii-boli-imunologice-boli-genetice/sindromul-down-simptome-cauze-diagnostic-tratament-17807640

Share This Post