9 septembrie – Ziua Internațională a Frumuseții

9 septembrie – Ziua Internațională a Frumuseții

”Frumusețea este în ochii privitorului”, spune un vechi proverb anglo-saxon.

Ce ne facem, însă, când privitorul suntem noi înșine, uitându-ne în oglindă? Cum ne percepem în acele momente ale…adevărului?

1Știați că doar 3% dintre femeile din România se consideră frumoase și 78% dintre ele sunt cel mai mare critic când vine vorba despre propria frumusețe?

 

(Studiul “The real truth about beauty” (Edelman, septembrie 2010) efectuat pe 6400 femei la nivel global, din grupa de vârstă 18-64 ani, dintre care 300 de femei din România)
De ce gândim așa de autocritic?

Unul dintre motive este prevalența unor anumite stereotipuri de frumusețe promovate excesiv de mass media sau de “industria de modă,”  stereotipuri care ne fac să ne pierdem încrederea în noi, când vine vorba despre subțirimea taliei sau simetria și frumusețea  trasăturilor feței.

2Toate uităm atunci că frumusețea vine, în primul rând, din interior.

Aspectul nostru exterior nu poate decât scoate în evidență sau ascunde, mai bine sau mai rău, ce transmitem de la acest nivel profund.

Trăsăturile noastre de caracter și măsura în care avem o viață sănătoasă și împlinită, personal și profesional, sunt cele care ne aduc lumina în ochi și un zâmbet cald pe față și care dau adevărata măsură a feminității și frumuseții noastre.
Cel mai important este să conștientizăm, mai ales de Ziua Internațională a Frumuseții, marele adevărorice femeie este frumoasă atunci când se simte împlinită, se îngrijește și duce o viață sănătoasă!

 

 

Articol realizat de Mirela Mustață, Redactor E-Asistent, Specialist în Comunicare și Relații Publice, PhD.

Surse:

1) Studiul “The real truth about beauty” (Edelman, septembrie 2010) efectuat pe 6400 femei la nivel global, din grupa de varsta 18-64 ani, dintre care 300 de femei din Romania.

2) http://www.ghiduldesanatate.ro/04-cursul-de-frumusete/ziua-internationala-frumusetii

3) http://www.evz.ro/ziua-mondiala-a-frumusetii-944860.html

Share This Post