În luna mai, e-Asistent vă invită să citiți despre a VI-a sa Conferință Națională Anuală

Carmen Mazilu 2 (3)Tema de anul acesta a conferinței, “Asistenții medicali și moașele o resursă vitală pentru asigurarea calității îngrijirilor de sănătate”, a fost susținută printr-un program de prezentări menite să exemplifice modul în care asistenții medicali sunt implicați în îngrijirile de sănătate. Prezentările au adus modele de practică care au rolul de a contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a populației.

Din programul conferinței am reținut prezentări care au adus în fața celor 700 de practicieni din București experiența altor țări în domeniu: Rolul asistentelor medicale în îngrijiri de calitate. Experiența scoțiană – Una Lyon, Academic Group Leader (Acting) School of Nursing and Midwifery Robert Gordon University) sau Studiu de caz: Provocarea de a oferi servicii de calitate, centrate pe pacient Prof. Joy Notter, Faculty of Health, Education and Life Sciences, Birmingham City University. Paginile revistei noastre vă oferă interviurile cu cei doi profesioniști invitați la Conferință.

Pe de altă parte, subiectele științifice abordate de colegii noștri în cadrul conferinței au cuprins teme extrem de variate. Cu o parte dintre autori am discutat după conferință, pentru a înțelege mai bine cum și-au ales tema. Poveștilor lor se regăsesc și ele în secțiunea ”Interviu” a revistei noastre și le fac cinste.

În capitolul ”Istorie” regăsiți câteva elemente despre începuturile profesiei de asistent medical așa cum o cunoaștem astăzi.

Secțiunea ”Eveniment” cuprinde mai multe articole: 5 mai – Ziua Internațională a Moașelor, 12 mai – Ziua Internațională a asistentului medical, 15 mai -„Ziua Internațională a Familiilor” și 31 Mai – Ziua Mondială fără Tutun.

În capitolul ”Educație medicală” descoperiți o viziune despre pericolele ascunse ale supraestimării riscului de îmbolnăvire cardio-vasculară, iar în secțiunea ”Lumea Medicală” vă prezentăm câteva lucruri importante de știut de către pacienți cum ar fi, de exemplu, faptul că educația pacienților pentru prevenirea cancerului de piele este foarte importantă.

În numărul din mai al revistei vă recomandăm și 3 publicații:Esențialul în pediatrie, de Alexandra Fuchs, Vademecum de tratamente ginecologice, de Nicolae Crișan și Anca Daniela Stănescu și Urgențe ginecologice, obstetricale, neonatologice, de Peter Czekelius, Livia Ognean, Andrada Schneider.

Dragi cititori, vă ”provocăm” cu drag să parcurgeți noul număr al revistei, să citiți despre temele abordate de câteva dintre colegele noastre la a VI-a Conferință Națională Anuală a OAMGMAMR București și să ne trimiteți ideile și propunerile de articole științifice pe adresa redacției: secretariat@oammrbuc.ro

 

Doina Carmen Mazilu, Președinte OAMGMAMR – filiala București

Share This Post