Carti medicali

Semiologie medicală pentru asistenți medicali
Autori: Mihaela Vasile, Monica Moldoveanu. Editura: ALL, 2012.

semiologieAceastă carte, extrem de utilă în special elevilor școlilor sanitare postliceale, își propune să prezinte metode și tehnici de examinare a pacienților și modalități de descoperire și interpretare a simptomelor diverselor afecțiuni pentru facilitarea diagnosticării corecte și cât mai rapide.

Cartea are trei capitole: 1) Utilizarea terminologiei medicale în efectuarea anamnezei; 2) Modificările observate de asistenta medicală la inspecția generală; 3) Manifestări cauzate de diferite afecțiuni.

De asemenea, autoarele propun, la sfârșitul cărții, un număr de teste practice pentru evaluarea nivelului de cunoștințe ale cadrelor medicale.

 

 

 

 

 

Virusologie, bacteriologie și parazitologie pentru asistenți medicali

Autori: Monica Moldoveanu. Editura: ALL, 2014.

virusologieCartea se adresează elevilor școlilor sanitare și asistenților medicali, indiferent de specialitate, prezentându-le acestora noțiunile fundamentale ale virusologiei, bacteriologiei, parazitologiei, micologiei și imunologiei, ramuri cu o dezvoltare fără precedent în ultimele decenii.

În acest mod, cadrele medicale au ocazia să-și îmbunătățească cunoștințele teoretice și practice nu numai în domeniul medicinei de laborator, dar și cel al prevenirii și tratării bolilor infecțioase.

 

 

 

 

 

 

Medicina internă pentru cadre medii. Editia a V-a

Autor: Corneliu Borundel. Editura: ALL, 2010.

 

medicina internaElaborat împreună cu o valoroasă echipă de colaboratori, medici de diferite specialități, acest manual urmărește să le ofere cadrelor medicale un set extins de cunoștințe teoretice și practice pentru îmbunătățirea continua a îngrijirilor pe care acestea le oferă pacienților.

Informațiile prezentate acoperă un spectru larg de afecțiuni, de la boli ale aparatului respirator, cardiovascular și digestiv până la tulburări neurologice sau psihologice.

În același timp, cartea acoperă și o multitudine de activități de zi cu zi, urmărindu-se etapele cheie ale întregului proces de acordare a îngrijirilor medicale, de la examinare, la administrarea tratamentului și urmărirea evoluției până la colaborarea cu pacientul și prezentarea celor mai bune modalități de recuperare dupa boală.

Share This Post