Carti medicale

cartediabetDiabetul – Prevenire si Tratament

Autor: Dumitru Moțet, Editura SemnE, 2013

 

Cartea este dedicată cadrelor medicale, asistenți și medici, reprezentând un ghid extrem de util în primul rând pentru specialiștii din domeniu, dar nu numai.

Sunt prezentate în detaliu aspectele cele mai importante ale acestei afecțiuni, de la cauze și factori de risc la simptome – diferențiate, la femei și bărbați – și tratament. Autorul dedică capitole speciale diabetului la copii, din ce în ce mai răspândit, dar și problemelor sociale ale persoanelor cu diabet zaharat.

 

 

 

 

carteatiAnestezie și terapie intensivă – Principii de bază

Autor: Ioana Grigoraș, Editura Institutul European, 2008

Cartea oferă atât o bază teoretică, cât și o abordare practică, pentru aspectele fundamentale ale anesteziei și terapiei intensive, constituindu-se drept o resursă utilă și pentru studenți și pentru cadrele medicale practicante din domeniu.

Problematica abordată are la bază atât experiența practică a autoarei, cât și ultimele noutăți din domeniu la nivel mondial.

Este o pledoarie convingătoare pentru o specializare care îi pune pe cei care o practică în postura de salvatori ai pacienților în condiție critică, arătându-ne și dificultatea, dar și frumusețea ei.

 

 

 

carteautismAutismul și Sindromul Asperger – Ghid pentru asistenți medicali

AUTOR: Christopher Barber, Editura ALL, 2013

Autorul acoperă aspectele cheie ale îngrijirii persoanelor cu aceste tulburări, unul dintre scopurile principale fiind echiparea asistenților medicali cu cunoștințele teoretice și practice necesare îmbunătățirii asistenței oferite, inclusiv a relaționării cu cei în cauză.

Temele abordate sunt variate, de la istoria autismului la posibilele cauze și dificultatile cele mai frecvent întâlnite în diagnosticare până la problemele sociale cu care se confruntă pacienții cu aceste tulburări și familiile lor.

Share This Post