Esențialul în Medicina de Familie Autori: Prof. Dr. Adrian Restian, Coordonator Prof. Dr. Dumitru Matei, Editura Amaltea, Anul apariției (pentru ediția a 3a): 2016

medicinafamilieAvând în vedere așteptata creștere a importanței rolului asistenților medicali în medicina primară, lucrarea de față prezintă un interes deosebit pentru această categorie de profesioniști din sănătate.

La momentul actual, specialiștii din medicina primară sunt chemați să înțeleagă pacienții în integralitatea lor, pornind de la stilul de viață, și să adopte o abordare multidisciplinară, fundamentată pe educația pentru sănătate.

Din ce în ce mai mulți specialiști consideră că accentul trebuie pus pe eliminarea sau reducerea factorilor de risc ai diverselor boli cronice netransmisibile, mulți dintre acești factori fiind legați de stilul de viață. În acest context, medicina de familie este cea mai bine poziționată pentru a interveni eficace, iar lucrarea de față le oferă profesioniștilor din medicina de familie, medici și asistenți medicali, conceptele și instrumentele cheie pentru această intervenție.

Share This Post