Carti medicale

IMUNOPATOLOGIEImunologie și imunopatologie

Autori: Grigore Mihăescu, Carmen Chifiriuc, 2015, Editura Medicală

Cu o largă adresabilitate, cartea prezintă, într-un mod extrem de accesibil, atât conceptele de bază ale domeniului, cât și descoperirile majore din ultimele decenii.

Dintre conceptele de bază prezentate în volumul de față remarcăm declanșatorii funcției imunitare (antigenele), organizarea sistemului imunitar cu accent pe rolul anticorpilor și limfocitelor T, precum și manifestările imunopatologice cele mai frecvente – hipersensibilitatea, maladiile autoimune și relația cu procesul inflamator, imunodeficiențele înnăscute sau dobândite, răspunsul imun în cazul infecțiilor sau transplantului.

Prin transmiterea acestor cunoștințe către cadrele medicale, autorii urmăresc să le dea acestora un instrument util care să faciliteze diagnosticarea și găsirea celor mai bune soluții terapeutice.

 

Principles of Critical Care – Principii ale Îngrijirii Pacienților în Condiție Critică

CRITICALCAREAutori: Jesse B. Hall, Grew 2015, Editura McGraw-Hill Education LLC

Volumul este recomandat de către revista Asociației Medicale Americane și de către revista “Critical care medicine” drept unul dintre cele mai bune în domeniul îngrijirii pacienților în condiție critică, o lucrare de avut la îndemână în secțiile medicale de profil.

Autorii urmăresc să pună la dispoziția cadrelor medicale îndrumări practice pentru stabilirea rapidă și cu acuratețe a diagnosticului.

În același timp, cartea se constituie într-o resursă extrem de utilă și pentru tratarea adecvată a pacienților în condiție critică prezentând cu claritate și în detaliu care sunt cele mai frecvente probleme în aceste situații și cum pot fi depășite.

 

 

 

Virusologie, Bacteriologie și Parazitologie pentru Asistenți Medicali

Autor: Monica Moldoveanu, 2014, Editura ALL

VIRUSOLOGIEPornind de la programa de pregătire a asistenților medicali indiferent de specialitate, lucrarea prezintă noțiuni de bază din domeniul virusologiei, bacteriologiei și parazitologiei, dar și al micologiei și imunologiei.

Cartea are o abordare integratoare a acestor ramuri care au avut o dezvoltare oarecum independentă în ultimii ani.

În plus de dobândirea noțiunilor de bază, viitorilor asistenți medicali li se oferă și un ghid util pentru a înțelege modalitățile de prevenire și combatere, dar și tratament, pentru bolile infecțioase.

Share This Post