Câteva repere din trecutul și prezentul Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulator și Medicină Preventivă din București

cmdtampActivează de peste 60 de ani și se definește ca un centru medical din România a cărui activitate s-a desfășurat permanent pentru atingerea excelenței profesionale.

Este o instituție subordonată Academiei Române care își propune să îmbine ultimele descoperiri științifice cu experiența clinică și folosirea tehnologiilor de ultimă generație, pentru a rezolva cele mai diverse provocări medicale.

Centrul asigură asistență medicală în aproape 30 de specialități medicale, de la alergologie la psihiatrie, urologie și oftalmologie, fiind deservit de un colectiv de peste 150 de medici primari și de specialitate și cadre medicale cu pregătire superioară.

Aici există săli de operații pentru chirurgia de zi pentru numeroase specialități, un centru de hemodializă, un laborator și o farmacie, servicii radiologice complexe, servicii balneofizioterapeutice și de recuperare kinetoterapeutică și un serviciu de ambulanță.

Valorile prin care se promovează personalul Centrului sunt excelența profesională și dăruirea față de pacient, reușite de zi cu zi care vin datorită respectului pentru muncă și pentru demnitatea individuală, integrității umane și profesionale, atitudinii care pune pacientul și siguranța actului medical în centrul asistenței medicale oferite. Centrul promovează conceptul de echipă medicală multidisciplinară care, prin colaborarea eficientă și integrarea rezultatelor investigațiilor multidisciplinare, reușește să transforme noutățile științifice în modalități îmbunătățite de diagnostic și tratament.

Sunt aceleași valori și principii de lucru care stau la baza activității de succes a Secției de Hemodializă, care a fost recunoscută la ediția de anul acesta a Galei Premiilor de Excelență ale OAMGMAMR București cu un premiu lasecțiunea “Echipe de îngrijiri,” Sub-secțiunea “O șansă la viață”.

Secția de Hemodializă din cadrul Centrului Medical de Diagnostic și Tratament Ambulator asigură, încă din anul 2001, tratament de substituție renală pacienților cu insuficiență renală cronică. Acesta este individualizat de către echipa medicală multidisciplinară în funcție de condițiile clinico-biologice ale fiecărui pacient, iar administrarea lui se face în siguranță, mulțumită profesionalismului echipei și posibilităților tehnice deosebite de diagnostic și tratament pe care le asigură Centrul, acesta beneficiind de tehnologie modernă, inclusiv echipament de monitorizare a funcțiilor vitale și resuscitare.

Echipa Secției de Hemodializă este formată din medici nefrologi, medici ATI, psiholog, asistente medicale principale cu experiență în domeniul dializei, ingineri, tehnicieni și infirmiere. Ei s-au remarcat prin dăruire în îngrijirea pacienților. În același timp, sunt recunoscuți pentru pregătirea lor profesională și dorința permanentă de perfecționare, care este asigurată prin educația medicală continuă (participare la manifestări științifice sau cursuri de asistență medicală).

 

Surse de documentare:

https://cmdtamp.ro/web/eaccess

Share This Post