2020 – Anul Asistenților Medicali și al Moașelor

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100Și, înainte să închidem secțiunea Evenimente pentru anul 2019, dorim să vă amintim că Organizația Mondială a Sănătății a declarat anul 2020 drept Anul Asistenților Medicali și al Moașelor.

În 2020, sărbătorim bicentenarul nașterii fondatoarei nursing-ului modern, Florence Nightingale. Un motiv în plus pentru ca OMS să marcheze rolul esențial pe care asistenții medicali și moașele îl joacă în furnizarea serviciilor de sănătate.

Dumneavoastră sunteți cei care va devotați îngrijirii mamelor și copiilor sau vaccinării care salvează vieți.

Dumneavoastră aveți grijă de persoanele în vârstă și, în general, de acordarea de îngrijiri pentru care nevoia este esențială, zi de zi, mai ales că, de multe ori, sunteți primii și singurii profesioniști ai sistemului în comunitățile voastre.

Ca urmare, creșterea accesului universal la serviciile de sănătate nu se poate realiza fără ca societatea și sistemul de sănătate să recunoască rolul vital pe care îl jucați și fără să investească mai mult în dezvoltarea profesiei dumneavoastră și a forței de muncă pe care o reprezentați.

Mirela Mustață, Redactor executiv E-asistent

Adaptare după:

https://www.who.int/news-room/events/detail/2020/01/01/default-calendar/2020—year-of-the-nurse-and-the-midwife

Share This Post