The Preemie Primer: A Complete Guide for Parents of Premature Babies – from Birth through the Toddler Years and Beyond (Abecedarul bebelușilor prematuri – Un ghid complet pentru părinți, de la naștere, până la copilăria timpurie și dincolo) Autor: Dr. Jennifer Gunter, 2010

preemier_primerPlină de compasiune și cu un solid fundament medical, ghidul este prima lucrare despre pre-maturitate care combină cunoștințele unui medic cu experiența de mamă.  În calitate de medic de obstetrică-ginecologie, Dr. Jennifer Gunter a ajutat nașterea câtorva sute de copii născuți prematur, dar a înțeles perfect și provocările și suferința emoțională asociate unei asemenea situații, ca mamă a unor tripleți născuți prematur.

Părintii au de gestionat informații complexe și au de făcut față unor decizii dificile și unor stări copleșitoare de grijă și suferință emoțională, cu provocări care se întind, adesea, și peste primele zile și săptămâni după naștere.

Lucrarea conține informații cuprinzătoare despre naștere, spitalizare, dezvoltarea nou-născuților și recomandări pentru părinți pentru monitorizarea sănătății copiilor născuți prematur sau găsirea unor programe de îngrijiri pentru nevoi speciale.

Share This Post