Understanding Human Metabolism, de Keith N. Frayn, Ed. Cambridge University Press, 2022

Dacă o persoană mănâncă mai mulți carbohidrați sau grăsimi se va îngrășa? Sunt corpurile cetonice toxine sau produse vitale care ne mențin în viață în timpul înfometării? Este adevărat conceptul de „exercițiu de ardere a grăsimilor”?

În această carte, Keith Frayn, un expert internațional în metabolismul și nutriția umană, atacă concepțiile greșite despre metabolismul uman, explicând în limbajul comun procesele metabolice importante care stau la baza tuturor aspectelor vieții noastre de zi cu zi.

Ilustrat cu diagrame clare ale proceselor metabolice, cartea descrie sistemele de comunicare care permit diferitelor noastre organe și țesuturi să coopereze, de exemplu în furnizarea de combustibil pentru mușchii noștri atunci când facem exerciții și în conservarea țesuturilor noastre în timpul postului. El explorează adaptabilitatea impresionantă a metabolismului uman și discută despre tulburările metabolice care pot apărea atunci când metabolismul „nu funcționează bine”. Pentru oricine este sceptic cu privire la diverse informații despre dietă și stil de viață, această carte concisă vă poate ghida prin ceea ce presupune cu adevărat metabolismul.

Share This Post