Child and Adolescent Clinical Psychopharmacology Made Simple (Psihofarmacologia clinică a copilului și adolescentului, varianta simplificată, a patra ediție), de John D. Preston, Ed. New Harbinger Pubn., 2021

Lucrarea oferă, într-un limbaj ușor de înțeles, tot ceea ce trebuie să știți despre utilizarea medicamentelor psihoactive în tratamentul tulburărilor psihologice din copilărie și adolescență.

Cea de-a patra ediție, complet revizuită și actualizată, aduce informații noi despre tulburările de somn, medicația somnului și abuzul de substanțe. Veți găsi, de asemenea, definiții actualizate ale DSM-5, informații privind utilizarea antidepresivelor la adolescenți și suicidalitatea, tulburarea de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD) și medicamentele pentru ADHD, tulburarea bipolară, episoadele psihotice și tulburările de alimentație la copii și adolescenți, utilizarea anti-psihoticelor la copii și adolescenți, abordări nemedicamentoase și adjuvante ale medicamentelor, precum și modul de evaluare și tratare a neascultării și a simptomelor de „descoperire”.

Aici sunt incluse și fișe informative care delimitează clar medicamentele prescrise frecvent pentru fiecare tulburare, împreună cu efectele secundare ale medicamentelor și semnele de toxicitate. Pentru fiecare tulburare psihologică, cartea oferă: criterii actuale de diagnosticare, indicații și contraindicații de tratament, informații despre medicamente și ajutor pentru monitorizarea, evaluarea și urmărirea pacienților.

Volumul se adresează pediatrilor, părinților, terapeuților, educatorilor sau altor profesioniști din domeniul sănătății aflați în căutarea celor mai recente informații despre psihofarmacologia clinică a copilului și adolescentului.

Share This Post