CURSURI GRATUITE PENTRU MEMBRII FILIALEI BUCURESTI

CURSURI GRATUITE PENTRU ASISTENTII MEDICALI, MEMBRII AI FILIALEI BUCURESTI

Incepand cu anul 2012, conducerea filialei Bucuresti a OAMGMAMR a hotarat sa ofere cursuri gratuite pentru membrii sai.

Initiativa doreste sa consolideze conceptul de educatie medicala continua, care chiar si la 8 ani de la implementare (2004) este inca considerat de catre asistentii medicali o masura punitiva, nefolositoare in activitatea profesionala si costisitoare din punct de vedere financiar.

Strategia anuala a filialei cu privire la educatia medicala continua a inclus acest proiect de amploare, astfel se vor organiza si desfasura actiuni stiintifice de buna calitate,  la un inalt nivel stiintific si profesional, oportunitate ca asistentii medicali  sa isi mentina, sa isi actualizeze aptitudinile si sa isi intareasca competitivitatea la locul de munca .

Cursurile se vor desfasura la sediul filialei si in unitatile sanitare din Bucuresti, creditarea facandu-se conform procedurilor deja consacrate.

Avand in vedere ca filiala Bucuresti a OAMGMAMR numara in baza de date un total de 22.400 membrii, din care 18.512 au fost avizati si reavizati,  la sfarsitul anului 2011, obiectivul principal al proiectului este acela ca toti asistentii medicali din Bucuresti sa-si poata acumula in decursul anului 2012, 15 credite cu statut de „gratuitate” din cele 30 necesare anual.
Toti lectorii filialei vor participa la desfasurarea cursurilor in regim de voluntariat, multi dintre ei oferindu-si deja disponibilitatea, astfel incat desfasurarea cursurilor gratuite a demarat din luna ianuarie.

Prima analiza a impactului acestui proiect in randul membrilor organizatiei va avea loc in luna iunie a anului in curs, cand vom evalua si numarul de asistenti medicali, membrii ai filialei, care au fost cuprinsi in program.

Asistentii medicali care din varii motive nu si-au acumulat creditele necesare anilor precedenti, pot participa la cursurile organizate la sediul filialei, dar vor plati taxa de curs, pana cand vor ajunge  la zi, apoi vor putea participa, pana la sfarsitul anului 2012, la un curs gratuit.

Alaturi de acest proiect, care speram ca va aduce  un impact pozitiv, vom implementa noi programe de promovare a educatiei medicale continue, astfel incat perfectionarea continua, ca si urmare fireasca a formarii de baza, sa se transforme  in cadrul organizatiei profesionale, intr-o cultura a dorintei de a cunoaste cat mai mult.

Ne dorim, ca pe baza spiritului de cooperare si pe cultura de formare continua, sa intarim rolul asistentului medical, astfel incat acesta sa fie considerat  membru al echipei medicale, cu atributii autonome recunoscute.

Doina Carmen Mazilu

Presedinte OAMGMAMR filiala Municipiului Bucuresti

Share This Post