Ghidul omului sănătos

Ghidul omului sănătos

Educatia pentru sanatate  este o preocupare de maxima importanta a medicinei omului sanatos. Are drept obiectiv principal dezvoltarea  nivelului de cultura sanitara precum si definirea mijloacelor si procedeelor educationale necesare formarii unui comportament sanogen.

Promovarea valorilor si atitudinilor pentru un  stil de viata sanatos, dezvoltarea solidaritatii si tolerantei fata de persoanele aflate in dificultate, dobandirea uni comportament ecologic, respectul fata de viata personala, de sanatatea proprie si a celorlalti, trebuie sa intre in formarea medicala continua specifica a asistentilor medicali si a moaselor.

In acest sens OAMGMAMR- filiala Bucuresti organizeaza incepand cu ianuarie 2012 conferinte cu tema „Ghidul omului sănătos” dedicate tuturor colegilor noştri asistenţi medicali si moase.

Am reunit pentru realizarea acestui proiect  asistenţii medicali-lectori din mai multe specialităţi, care au pregatit prelegeri, in baza unei vaste experiente si expertize profesionale, si care sunt pregatiti sa va  transmita informatii de ultima ora, in domenii deosebit de diverse.

Desi tema majora este ”Ghidul omului sanatos” conferintele vor fi modulare. Fiecare modul va avea o subtema specifica astfel ca asistentii medicali si moasele interesate de acest tip de eveniment sa poata participa  la mai multe module pentru a-si acumula creditele EMC necesare anului in curs, desigur avand grija sa nu se inscrie la acelasi modul.

Pana in prezent va putem oferi in programul EMC al filialei trei module:

nr. 0  subtemă: Obezitatea.

nr. 1  subtemă: Droguri şi boli cu transmitere sexuală.

nr. 2  subtemă: Igiena în spital şi în afara acestuia.

Promovam un sistem dinamic de cerere si oferta si ne bazam pe spiritul dumnevoastra de cooperare pentru a sti ce teme va intereseaza si astfel sa incercam sa vi le oferim.

Elena Gorgoneţu asistent medical generalist principal

Şef Departament Profesional Ştiinţific, de control şi Supraveghere a Profesiei

Share This Post