OAMGMAMR isi schimba logo-ul dupa 12 ani!

OAMGMAMR isi schimba logo-ul dupa 12 ani. Cum arata si ce simbolizeaza?

      Odata cu cresterea reputatiei sale la nivel intern si international, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR) a simtit nevoia unei identitati vizuale noi. Astfel s-a creat un nou simbol care reprezinta OAMGMAMR in versiunea adaptata contextului dinamic in care organizatia isi deruleaza actiunile.

      Noul logo exprima atributele-cheie ale profesiei de asistent medical si moasa printr-un mesaj vizual usor de descifrat, care sa vorbeasca despre excelenta, performanta, pasiune, corectitudine, fermitate, transparenta si curaj. De asemenea, promoveaza si sustine o identitate organizationala de succes, care sa traduca si pasiunea in cadrul profesiei de asistent medical si moasa fara a diminua alte valori ale acestuia, cum ar fi etica, responsabilitatea, independenta, integritatea, spiritual de echipa si nu in ultimul rand respectul pentru calitate.

      Noul design al reprezentarii grafice a fost creat pentru a raspunde mai bine actualelor coordonate ale profesiei de asistent medical.

      Culoarea rosie este asociata sistemului medical atat in Romania, cat si in afara tarii. Este culoarea focului si a sangelui, ce reprezinta pasiunea si curajul asistentului medical care este pregatit intotdeauna sa actioneze pentru binele pacientului cu eficienta si dedicare.

      Semnul crucii reprezinta imaginea profesiei medicale. Culoarea alba reprezinta puritate, vindecare, creaza o stare de confort psihic, subliniind astfel calitatea si randamentul muncii asistentului medical.

      Drumul ascendant reprezinta progresul si evolutia pe care trebuie sa o aiba asistentul medical si faptul ca profesia de asistent medical este o profesie eternal, in continua dezvoltare. Atata timp cat exista oameni, va exista nevoia de ingrijire, compasiune si intelegere, si pentru asta asistentul medical trebuie sa fie continuu preocupat de propria dezvoltare profesionala.

      Astfel, noul design sustine viziunea OAMGMAMR, si anume aceea de a fi un organism de reglementare si reprezentare eficient si credibil, care actioneaza in acord cu principiile excelentei si care este continuu adaptat dinamicii schimbarilor societatii, cu scopul de a asigura servicii de sanatate de calitate.

Sursa – Revista ArsMedica
Autor: Mircea Nicusor Timofte-Presedinte OAMGMAMR

Share This Post