Mierea de Manuka

Ce este Manuka?

Manuka (Leptospermum Scoparium), este un arbore pitic care creste numai in Noua Zeelanda si in sud estul Australiei. In Australia se mai numeste si “arbore de ceai” deoarece frunzele sunt folosite si pentru obtinerea unui ceai delicios. Este un arbore mereu verde, cu frunze dense, mici si cu flori alb sau roz cu 5 petale.

Mierea de Manuka este produsul albinelor care culeg nectarul florilor de Manuka si are un gust foarte parfumat de consistenta groasa.

The University of Waikato (Hamilton, Noua Zeelanda) a organizat o unitate de cercetare a acestei mieri miraculoase (Waikato Honey Research Unit).

Directorul departamentului, Dr. Peter Molan si-a consacrat cariera cercetarii proprietatilor mierii de Manuka si a modalitatilor in care aceasta poate fi folosita pentru tratamentul  diferitelor probleme de sanatate.   Dr. Molan a publicat peste 50 de lucrari despre mierea de Manuka in jurnale stiintifice si medicale si a facut peste 50 de prezentari pe aceasta tema la diverse conferinte. Deasemenea a participat la peste 100 de programe de televiziune si radio din intreaga lume.

Alti cercetatori au studiat si continua sa cerceteze proprietatile deosebite ale mierii de Manuka, publicand articole in publicatii medicale de prestigiu: European Journal of Medical Research, Australian Journal of Wound Management, European Journal of Clinical Microbiology and Infectious Diseases, etc.

Ce proprietati are ?

Cercetarile medicale realizate in ultimii 15 ani indica faptul ca mierea de Manuka are proprietati foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si  antifungice, facand-o extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate.

Mierea de Manuka distruge bacteriile prin actiunea directa asupra proteinelor bacteriene cheie. S-a demonstrat ca aceasta miere are mai multe proprietati curative decat antibioticele de sinteza, fiind mult mai eficienta in tratamentul unor patologii decat acestea.

Dr. Molan a clasificat  mierea de Manuka in functie de puterea antibacteriana prin definirea factorului UMF (Unique Manuka Factor). Asociatia Mierii Active de Manuka (The Active Manuka Honey Association – AMHA) este in prezent organizatia din Noua Zeelanda care controleaza si autorizeaza/ licentiaza producatorii de miere de Manuka cu UMF.

Testarea bioactivitatii mierii este facuta numai in laboratoare autorizate si intreg procesul este monitorizat/ auditat de catre AMHA pentru a asigura o calitate a mierii corespunzatoare cu factorul UMF (atestat de laborator si inscriptionat pe eticheta).

Numai mierea clasificata cu UMF cuprins intre 10 si 25 poate fi folosita in mod eficient pentru rezolvarea unor probleme de sanatate.

S-a demonstrat in studii de laborator ca ea poate distruge urmatoarele microorganisme:

– Helicobacter pylori;
-Staphylococcus aureus;
-Methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA);
-Streptococcus pyogenes;
-Escherichia coli;
-Citrobacter freundii;
-Proteus mirabilis;
-Pseudomonas aeruginosa;
-Salmonella typhimurium;
-Streptococcus faecalis;
-Vanocomycin resistant Enterococci (VRE).

In ce afectiuni poate fi utilizata ?

Mierea de Manuka cu UMF poate fi utilizata atat in tratamentul intern cat si in cel extern,iar in unele afectiuni este recomandata administrarea simultana.

Tratament intern:

Afectiuni ale tubului digestiv: ulcer gastric; reflux gastro-esofagian; gastrita; sindrom colon iritabil; colita ulcerativa;etc.

Afectiuni ale cailor respiratorii superioare:
– gingivita;
– raceli cronice;
– infectii faringiene.

Tratament extern ( miere sterilizata sau creme pe baza de miere de Manuka UMF):

–  taieturi; muscaturi;
– arsuri;
– ulcere varicoase;
– plagi chirurgicale infectate;
– infectii ale pielii; eczema;
– acnee;
– riduri;
– herpes; cicatrici.

Mierea de Manuka  UMF sterilizata si cremele pe baza de miere de Manuka UMF sunt folosite de spitalele din UK in tratarea ranilor si infectiilor pielii, ca urmare a rezultatelor obtinute prin testarea acestor produse in spitale precum Royal United Hospital in Bath si  Cristie Hospital in Manchester.

MELODERM 100%, miere sterilizata de Manuka UMF 16, produs care este deosebit de eficient in tratarea ranilor deschise, si care este folosit de spitale si clinici private din Anglia.

Un progres deosebit a fost deasemenea realizat in ultimii 5 ani prin  aprobarea de catre US Food and Drug Adminstration a pansamentelor sterile MEDIHONEY (cu miere de Manuka UMF) produse de catre COMVITA , Noua Zeelanda, pentru tratarea ranilor infectate. Acestea sunt folosite in spitalele din US cu suces in tratarea ranilor deschise cele mai dificile, care nu raspund tratamentului traditional.
In S.U.A. si U.K. mierea de Manuka UMF este deja bine cunoscuta, avand o reputatie solida: ea este inca aproape necunoscuta in estul Europei si in Romania.

Cauta informatii despre ultimele tratamente si cercetari stiintifice cu „antibioticul natural din Noua Zeelanda” pe www.manuka.ro.

Share This Post