Publicatii medicale

1. Ghidul clinic al asistentului medical – Paul Ong, Bernie Garrett, Debby Allen, editura Farmamedia

Munca asistentului medical este o parte indispensabila a oricarui act medical. Aceasta carte asigura asistentului un ghid practic pentru evaluarea pacientului si interpretarea celor mai importante date clinice.

Acest ghid oferă informații exacte şi face referire la aspecte clinice și paraclinice cheie cum ar fi parametrii biochimici, monitorizarea funcțiilor fiziologice, resuscitarea, interpretarea ECG şi terapie intravenoasă. Este un instrument util atât pentru începători în vederea asimilării monitorizării parametrilor fiziologici, cât și pentru cei experimentați în vederea interpretării analizelor de laborator. Formatul transformă Ghidul clinic al asistentului medical într-un instrument util la purtător

2. Ghid de manevre medicale și colaborare medic-asistentă, Mircea Beuran, editura Scripta

O abordare extrem de utila pentru specialitatile chirurgicale. Avand in vedere numeroasele situatii infatisate in aceasta lucrare, ea se adreseaza, in acelasi timp, tuturor medicilor stagiari, rezidentilor, precum si asistentilor medicali, indiferent de specialitate.

Utilitatea practica a lucrarii sporeste si prin descrierea contributiei pe care o aduce asistenta medicala la rezolvarea manevrelor prezentate.

3. Arta de a asculta ce spun cei din jurul tau si succesul in viata – Madelyn Burley-Allen, editura Teora

Petrecem mai mult de 40% din timpul de lucru ascultandu-i pe ceilalti, dar adesea o facem la un nivel atat de ineficient, incat rezultatul se concretizeaza in distorsionari ale instructiunilor, interpretari eronate ale mesajelor si, in consecinta, greseli in activitatea profesionala – greseli de milioane de dolari, cauzate de faptul ca oamenii nu stiu sa asculte.

In cuprinsul acestui veritabil ghid in arta de a asculta, autoarea Madelyn Burley-Allen prezinta pe larg metodele prin care oricine isi poate perfectiona abilitatea de a asculta activ, eficient, precum si modalitatile de utilizare practica a acestei abilitati in viata personala si profesionala.

Gratie acestor tehnici, care si-au demonstrat eficacitatea in timp, veti invata:

– cum sa eliminati perturbarile interne si externe, pentru a va concentra mai activ asupra conversatiei;

– cum sa identificati cuvintele-cheie si ideile centrale ale mesajului transmis;

– cum sa evitati influentele prejudecatilor si ale ideilor preconcepute asupra ascultarii;

– cum sa interpretati limbajul corporal;

– cum sa adresati intrebari constructive, pentru a obtine informatiile dorite;

– cum sa-i determinati pe ceilalti sa va asculte;

– cum sa dobanditi o serie de abilitati practice, utile atat in viata personala, cat si in cea profesionala.

Cartea se bazeaza pe o metoda educativa interactiva, care utilizeaza diagrame, grafice, tabele si teste de autoevaluare, oferindu-va astfel posibilitatea de a va monitoriza singuri progresele.

Madelyn Burley-Allen, fondatoarea si presedinta organizatiei Dynamics of Human Behavior, a sustinut mai mult de 2000 de seminarii cu tema “arta de a asculta si managementul”, in organizatii din lumea intreaga. A oferit consultanta pentru companii ca AT&T, DuPonht, IBM si Levi-Strauss. Activitatea ei a fost prezentata in diverse ziare si reviste, printre care Glamour si Working Woman.

Este autoarea a trei carti, fiind frecvent invitata la o serie de emisiuni de radio si de televiziune.

Share This Post