Carti medicale


fiiceletataluimeu

Fiicele tatălui, fiii mamei. Căi de ieșire din complexele paterne și maternede Verena Kast

Formată în psihologie analitică, Verena Kast descrie căile prin care ne putem elibera de impactul negativ al complexelor materne și paterne, recâștigându-ne autonomia, fericirea și bucuria intimității alături de cei dragi.
Complexele materne și paterne pot deveni un obstacol pentru maturizarea psihică, mai precis pentru felul în care ne construim o imagine de sine, pentru relațiile de cuplu, dar și pentru eficiența în profesie. Desprinderea la timp de complexele personale materne și paterne este esențială.

iubiremedicinamiracole

Iubire, medicină și miracole de Bernie S. Siegel

Bernie Siegel îi numește „pacienți excepționali” pe cei capabili să-și influențeze în mod spectaculos evoluția bolii. Mintea și corpul, psihicul și somaticul comunică, iar când mesajele transmise de minte trupului sunt mesaje „de viață”, se produc miracole, spune doctorul Siegel. O bună relație cu medicul, în care ți se îngăduie să ai opinii proprii, poate fi salvatoare. Autorul se adresează nu numai celor grav bolnavi și familiilor lor, se adresează și tuturor celor implicați în actul medical, sugerându-le să renunțe la rolul de „mecanici” și să devină, la rândul lor, „excepționali”.

harissonendocrinologie

Endocrinologie – Harrison

Manifestările clinice ale tulburărilor endocrine pot fi explicate uzual luând în considerare rolul fiziologic al hormonilor, care sunt fie deficienți, fie în exces. Astfel, o înțelegere aprofundată a acțiunii și a principiilor hormonilor poate înarma clinicianul cu abordarea în mod logic a diagnosticului și cadrul conceptual de abordare a tratamentului. Numeroase studii clinice recente implicând tulburări precum diabetul, obezitatea, hipotiroidismul și osteoporoza, furnizează dovezi puternice pentru luarea deciziilor medicale și tratament.
Share This Post