Publicatii Medicale

copilarietimpurieManual de formare a specialistului în copilăria timpurie

Stephanie Kally, Cătălina Rădulescu, Monica Anghel (coordonatori)Editura Humanitas, 2009

Studiile reunite aici vorbesc deschis despre situațiile problematice prin care trec copiii mici și le prezintă în detaliu. Constituie de aceea un exemplu despre cum să nu ascundem problemele chinuitoare din viața reală sub paravanul pretinsei lor inexistențe sau sub vălul dificultăților rezolvate înainte de a fi cunoscute. Studiile prezentate sunt bine cumpănite și prezintă totodată variate feluri în care se poate ajunge la găsirea unor soluții.

Textele nu au pretenția de a fi exhaustive fiecare în domeniul lui, ci, dimpotrivă, reprezintă o invitație la a fi aprofundate și, eventual, duse mai departe.

De altfel, cei mai mulți dintre autorii modulelor sunt ei înșiși specialiști în domeniu, mai întâi practicieni, abia apoi teoreticieni, ceea ce dă măsura utilității și pertinenței acestui manual în lucrul cu copiii și adulții din jurul lor.

 

 

 

francezamediciasitentiLimba franceză pentru medici și asistente

Mireille Mandelbrojt Sweeney, Eileen Sweeney         

Editura Polirom, 2014

Acest ghid este dedicat celor care sunt interesați de consultarea literaturii medicale sau urmarea unor cursuri de formare profesională medicală în limba franceză, precum și celor interesați să profeseze în țări francofone.

Conținutul este extrem de variat și prezentat într-o manieră accessibilă și practică, acoperind subiecte ce țin de comunicarea uzuală cu pacientul sau de prezentarea termenilor anatomo-fiziologici cheie pentru fiecare dintre aparatele și sistemele organismului uman.

Cartea prezintă, de asemenea, și cele mai frecvente boli, împreună cu examenele clinice și paraclinice specifice fiecăreia și trece în revistă și unele probleme serioase de sănătate publică precum fumatul, alcoolismul și bolile cardiace.

 

 

superimunitateaSuper-imunitatea. Ghid fundamental pentru stimularea mijloacelor de apărare ale organismului

Joel Fuhram

Editura Lifestyle, 2012

Folosind ultimele cercetări științifice, autorul ne pune la dispoziție un ghid cuprinzător pentru a ne îmbunătăți semnificativ starea de sănătate prin stimularea activității sistemului imunitar. Aceasta ne va ajuta să prevenim instalarea celor mai răspândite boli ale vremurilor noastre, de la cele mai banale precum răceli și gripe la infecții serioase pentru care, de obicei, ne bombardăm organismul cu antibiotice.

Incursiunea prin lumea super-imunității începe cu câteva întrebări simple, dar fundamentale, despre sănătate pe care ni le punem toți într-un moment sau altul – de exemplu, banala întrebare “de ce răcesc atât de des?”. Această incursiune fascinantă și alertă se încheie cu prezentarea unor modalități simple de a atinge o excelentă stare de sănătate, bazate pe o dietă care combină alimente cu proprietăți imuno-stimulatoare deosebite.

 

 

Share This Post