Carti medicale

Alimentația și patogeneza bolilor cardiovasculare (CVD)
Autor: Gheorghe Mencinicopschi, 2015. Editura: Medicală

alimentatiapatogeneza

Adresată, în primul rând, medicilor cardiologi, nutritionisti și de familie, dar și publicului larg, cartea își propune să sublinieze rolul esențial jucat de dietă și, în general, de stilul de viață asupra patogenezei acestor afecțiuni din ce în ce mai răspândite.
În același timp, cartea oferă și modalități la îndemâna tuturor pentru prevenția și dieto-terapia bolilor cardiovasculare.

 

 

 

 

Boli digestive cu manifestări cutanate
Autori: Camelia Diaconu, Alice Bălăceanu, Adriana Sărsan, 2010, Editura: Medicală

bolidigestiveCartea reprezintă un ghid de practică clinică pentru medicii interniști, gastroenterologi și dermatologi, dar și un util manual de pregătire pentru rezidenți și studenți.

Pornind de la premiza că tegumentul poate fi un indiciu important în rezolvarea problemelor complexe de diagnostic din medicina internă, cartea se axează pe prezentarea manifestărilor cutanate ale diverselor afecțiuni digestive, de la alergii alimentare la malabsorbții și parazitoze intenstinale. De asemenea, cartea nu se limitează la descrierea acestor manifestări cutanate, ci prezintă și noțiuni complexe de etiopatogenie

 

 

 

 

Imunologie
Autor: Isabela Siloși, 2014. Editura: Medicală Universitară

imunologieImunologia este una dintre ramurile cele mai dinamice ale științelor biologice, iar cartea Isabelei Siloși promovează cu succes o mai bună cunoaștere a componentelor fundamentale ale sistemului imun și modul în care acestea interacționează în realizarea apărării împotriva agenților patogeni de mediu și /sau altor substanțe străine organismului.
De asemenea, autoarea abordează și conceptele cheie ale apărării imuno-dobândite sau imunității adaptative, esențiale pentru buna funcționare a organismului într-un mediu în continuă schimbare.

 

 

Share This Post