Ziua Internațională a Asistenților Medicali

amEste un eveniment care celebrează anual contribuția pe care asistenții medicali o aduc în societate, oriunde în lume.  Data are o semnificație foarte puternică, pentru că reprezintă ziua de naștere a celei mai faimoase asistente medicale din lume, Florence Nightingale.

Dincolo de faptul că reprezintă un prilej de recunoaștere a meritelor asistenților medicali, Consiliul Internațional al Nurselor (International Nurses Council) produce cu acest prilej așa-numitul kit pentru Ziua Internațională a Nurselor pentru a-i educa și a-i ajuta pe lucrătorii din domeniul sănătății să-și promoveze profesia, abordând o temă diferită în fiecare an.

Fiind una dintre cele mai de încredere și respectate profesii în domeniul sănătății, asistenții medicali au un rol esențial în abordarea provocărilor multiple legate de sănătate cu care oamenii se confruntă în întreaga lume. Asistentele medicale sunt elementul mortice al sistemului de sănătate și sunt obligate să răspundă nevoilor de sănătate ale indivizilor, comunităților și lumii.

ICN încurajează toți asistenții medicali să se implice în festivități și să celebreze această zi pentru a arăta colegilor, pacienților, publicului și politicienilor cât de importantă este această profesie pentru sănătatea persoanelor, familiilor și comunităților.

 

Surse de documentare

https://2019.icnvoicetolead.com/our-aim/

https://www.icn.ch/news/12-may-2019-happy-international-nurses-day

Share This Post