29 septembrie – Ziua mondială a inimii

inimaCu ocazia Zilei mondiale a inimii, celebrată pe 29 septembrie, profesioniștii din sistemele de sănătate și toate organizațiile partenere ale acestora, în primul rând Federația Mondială a Inimii, ne cer să facem o promisiune.

Este promisiunea de a trăi într-un mod mai sănătos pentru inimă. Este vorba despre a ne spune noua înșine, celor la care ținem și tuturor celor din jurul nostru – “ce pot face acum pentru a avea grijă de inima mea și inima ta”?

Înființată de Federația Mondială a Inimii, Ziua Mondială a Inimii își propune să informeze populațiile din jurul lumii despre bolile cardiovasculare, inclusiv bolile de inimă și infarctul, care sunt principala cauză de deces, răpind aproape 18 milioane de vieți în fiecare an.

Din fericire, fiecare dintre noi putem lua măsuri pentru a preveni sau controla bolile cardiovasculare.

Cu ocazia acestei zile, Federația Mondială a Inimii și partenerii săi își propun să desfășoare acțiuni de educare a populației cu privire la avantajele renunțării la fumat, ale adoptării unei alimentații sănătoase și ale mișcării fizice.  Aceste măsuri pot duce la evitarea a aproximativ 80% dintre decesele cauzate acum de bolile de inimă și infarct, estimează specialiștii, precum și la creșterea calității vieții și construirea de modele pentru generațiile următoare.

 

Mirela Mustață – Redactor executiv E-asistent

Surse de documentare:

https://www.world-heart-federation.org/world-heart-day/materials/

https://www.world-heart-federation.org/world-heart-day/world-heart-day-2019/

Share This Post