Sfintele Paști și simbolurile sale. Dovezi ale rezistenței noastre peste timp

editorialSărbătorile Pascale de anul acesta au fost cu totul diferite de ceea ce știam cu toții.

Deși fizic am fost mult mai izolați decât de obicei, parcă am regăsit resurse și semnificații pe lângă care, în alte dăți, am fi trecut mai ușor, poate.

În primul rând, ar fi semnificația unor simboluri care ne însoțesc dintotdeuna sărbătorile pascale cum ar fi, de exemplu, ouăle colorate. Desigur, pentru creștini ele sunt legate de Sărbătoarea Paștilor care celebrează învierea lui Isus Hristos. Se crede că decorarea ouălelor pentru această sărbătoare a început în secolul 13. Pentru că erau un aliment interzis în timpul postului care-l preceda, oamenii pictau și decorau ouăle pentru a marca sfârșitul penitenței.  Dar se știe că oul reprezintă un simbol mult mai vechi, vechii persani, indieni și egipteni considerându-l imaginea unei noi vieți.

Precum acest simbol al vieții, pe care oamenii l-au investit cu semnificații păstrate de-a lungul timpului, pentru că i-a unit și le-a adus bucurie, ne dorim să păstrăm încrederea că vom reuși împreună să depășim provocările acestei perioade și să continuăm să credem în forța profesiei din care facem parte.

Și pentru că ne dorim să aflăm împreună cât mai multe lucruri care ne pot ajuta să ne pregătim mai bine pentru a face față situațiilor noi pe care le trăim, vă propunem să răsfoiți articolele lunii aprilie și să rămâneți alături de revista care vă aparține, pentru a afla noutăți sau a primi informații folositoare.

 

Biroul Consiliului Municipiului București al OAMGMAMR

Share This Post