Medicina, nutriție și bună dispoziție, de Simona Tivadar, Editura Humanitas, 2018

Autoarea crede că ”râsul împreună cu doctorul de nutriție nu îngrașă!”. În plus, ea încearcă să combată pseudoștiința și abundența de testimoniale contrafăcute despre leacuri miraculoase contra orice sau preventive contra nimic.

Așa s-a hotărât să scrie despre biologia și funcționarea corpului omenesc, despre biochimie și alimente și despre adevărurile verificabile, dar și despre fanteziile imposibil de reprodus promovate de medicina alternativă.

Practic, a început prin a scrie  ceea ce s-ar putea numi pamflete medicale, pe care le-a postat pe Facebook. Fără ură și resentiment, ca fiecare să aleagă orice i se pare potrivit sănătății sale, cu condiția să nu se pună pe sine și pe alții în pericol și să aleagă informat. A scris așa cum vorbește de obicei, cu umor, pentru că ea crede că «glumind putem spune orice, chiar și adevărul» (Sigmund Freud).

Într-o bună zi a fost contactată de Editura Humanitas care i-a propus să adune textele sale într-o carte, cea de față. Aceasta oferă răspunsuri la întrebări despre mâncarea sănătoasă, vitamine, antioxidanți și despre multe alte dileme ale omului modern.

Share This Post