Autorul documentează, în această carte care face o incursiune ce începe cu Galen și Hipocrate, apoi amintește de Robert Burton și Kierkegaard, Darwin, William James și Freud, și ajunge până în prezent, o lungă istorie medicală, culturală, filosofică și socială despre ceea ce noi numim anxietate. Lucrarea explorează conceptul și tabloul clinic prezentate de medicina antică, filosofie, neuroștiințe și genetică în ultimele deceni și oferă numeroase exemple de bolnavi celebri, precum și o galerie (autoironică și savuroasă) de portrete de familie.
Pornind de la propria luptă cu anxietatea, tabloul oferit de Scott Stossel vorbește despre nenumăratele forme de manifestare clinică ale anxietății, despre impactul lor asupra vieților bolnavilor și ale celor din jurul lor, cauzele biologice, culturale și sociale ale bolii, cele mai diverse maniere de a aborda boala și bolnavii, dar și despre uriașele costuri materiale și umane. Într-o manieră pragmatică, el vorbește și despre modalitățile de a lupta cu anxietatea, de a o ține sub control și de a putea reveni, astfel, la viața relativ normală.
Scott Strossel (n. 1969), jurnalist și editor american, absolvent al Universității Harvard, autor de articole, eseuri și carte, a primit premiul Erikson Institute Prize for Excellence in Mental Health Media în 2014.