Medicina genomică și bolile comune ale adultului – Adrian Covic, Eusebiu Vlad Gorduza, Mircea Covic, Editura Polirom, 2021

Medicina genomică este studiul genelor noastre (ADN) și al interacțiunii lor cu sănătatea noastră. Genomica investighează modul în care informațiile biologice ale unei persoane pot fi utilizate pentru a îmbunătăți îngrijirea clinică și rezultatele sănătății, de exemplu, printr-un diagnostic eficient și un tratament personalizat.

În timp ce genetica se uită la anumite gene sau grupuri de „litere” de-a lungul catenei ADN, genomica se referă la studiul întregii structuri genetice a cuiva. Este vorba despre modul în care aceasta relaționează și reacționează și este asociat cu afecțiuni care au o gamă mai largă de factori declanșatori, cum ar fi diabetul, bolile de inimă, cancerul și astmul.

Lucrarea de față esteomostră excelentă de interdisciplinaritate şi medicină translaţională reușită datorită unei deosebite colaborări dintre un clinician cu expertiză şi doi reputați geneticieni.

Share This Post